Pavļuts tiksies ar mediķiem lielākajā Latvijas slimnīcā un ģimenes ārstiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts
Apvienības "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, savā pirmajā pilnajā darba dienā pēc apstiprināšanas amatā, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tiksies ar ģimenes ārstiem, kā arī ar mediķiem Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), informēja politiskā spēka "Attīstībai/Par!" pārstāve Lāsma Bindere.

Apmeklējot RAKUS, Pavļuts padziļināti noskaidros, kāds atbalsts un palīdzība šīs slimnīcas personālam vajadzīga cīņā ar pandēmiju un vakcinācijas pret Covid-19 tempa kāpināšanai.

Liela loma veselības aprūpes sistēmā un vakcinācijā būs ģimenes ārstiem, tādēļ Pavļutam esot būtiski uzklausīt viņu viedokli par gatavību vakcinācijas nodrošināšanai.

Kā atgādināja Bindere, Pavļuta viena no galvenajām prioritātēm veselības ministra amatā būs vakcinācijas tempu kāpināšana un cilvēku līdzdarbošanās nodrošināšana.

Jau vakar pēc Saeimas balsojuma par apstiprināšanu amatā Pavļuts tikās ar Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško, bet šodien viņš tiksies arī ar Veselības ministrijas darbiniekiem, pastāstīja Bindere.

Kā ziņots, par Pavļuta iecelšanu ministra amatā vakar Saeimā nobalsoja 61 deputāts, trīs balsoja pret, savukārt 32 parlamentārieši balsojumā nepiedalījās.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paudis pārliecību, ka Pavļuts visādos veidos ir gatavs sākt darbu veselības ministra amatā. Tiekoties ar Pavļutu, Kariņš noskaidrojis, ka viņa prioritātes saskan ar premjera redzējumu - valstij jāmeklē iespējas būt proaktīvākai un kā galveno prioritāti izvirzīt skaidru un ātru vakcinācijas procesu. Tāpat ministram labi jākomunicē ar savu ministriju, nozari un skaidri jāpauž, jāaizstāv un jāskaidro viedoklis plašākai sabiedrībai.

Pavļuts atzinis, ka patlaban viņam ir līdzīga sajūta, it kā viņš gatavotos aiziet karā. Pavļuts, sevi dēvējot par Covid-19 laika ministru un menedžeri, solīja strādāt arī pie citiem nozarei svarīgiem jautājumiem, piemēram, mediķu algām un slimnīcu reformas.

LETA jau ziņoja, ka Kariņš ceturtdien parakstīja rīkojumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) atbrīvošanu no amata. AP Saeimas frakcija pieņēma lēmumu Viņķeles vietā uz šo amatu virzīt Pavļutu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu