Gobzema jaunās partijas nosaukums būs "Likums un kārtība" (77)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Politiķa Alda Gobzema jauno partiju sauks "Likums un kārtībā". To paziņojis Gobzems savā "Telegram" kanālā.

"Gobzema partijas nosaukums būs Likums un kārtība. Un mūsu darbības principi būs kā lūšiem. Graciozi, spēcīgi, tālredzīgi. Tuvākajā stundā visiem, kas ir iesūtījuši savus datus dibināšanai, tiks nosūtīta partijas programma. Tālāk arī manifests un statūti. Pēc tam tas viss būs pieejams mājas lapā un  soctīklos," vēsta politiķis.

Paredzēts, ka jaunveidojamās partijas valdē būs Gobzems, Saeimas deputāte, bijusī partijas "KPV LV" biedre Karina Sprūde, Agris Freifalts, Jānis Ronis, Liāna Teličenaite, Daniēls Āboliņš, Jānis Brūveris, Marita Klikiča, Jānis Zalte. Gobzema ieskatā topošie partijas valdes kolēģi ir "ne tikai gudri, bet arī skaisti cilvēki".

Partijā Likums un kārtība valdē būs arī četri Saeimas deputāti. Aldis Gobzems, Karīna Sprūde, Jūlija Stepaņenko, Ļubova Švecova. Un arī tas vēl nav viss.

Gobzems savā "Telegram" kanālā vēsta ka partijas Likums un kārtība Revīzijas komisijai tiks piedāvāts Andris Ārgalis.

"Jā, tas pats, kurš bija Rīgas mērs. Andris ir mans draugs. Es viņam uzticos. Uzticētu auklēt arī savus bērnus. Andris nestartēs vēlēšanās, bet palīdz man ar savu dzīves pieredzi politikā. Palīdzēs ikdienas darbos arī turpmāk. Un kā jau es teicu - ja Jūs uzticaties man, Jums jāuzticas maniem lēmumiem. Ja neuzticaties man, tad ir jādibina partija bez manis. Bet bez manis pagaidām nevienam nesanāk. Jo viens ir runāt, bet otrs ir izveidot spēcīgu organizāciju. Un Likums un kārtība būs spēcīga organizācija, kas apvienos. Jo mana dzīves pārliecība ir nevis gaidīt Jaunavas Marijas, kas rādīs brīnumus, bet rīkoties pašam, lai ko par mani teiktu. Jo tikai rīkojoties var nonākt līdz rezultātam," raksta Gobzems.

Vēstīts, ka piektdien partiju iecerēts dibināt attālināti, plkst.20 pulcējoties platformā "Zoom". Topošajiem partijas biedriem gan būs jāapstiprina sava vēlme kļūt par partijas dibinātājiem pie notāra.

Politiķis gan plāno kā neatbilstošu Satversmei apstrīdēt to, ka partiju ārkārtējā situācijā nevar dibināt ar elektronisko parakstu, ka Saeimas vēlēšanās ir liegts piedalīties partijām, kuras nav dibinātas vismaz gadu iepriekš, kā arī to, ka jaunās partijas tiek diskriminētas attiecībā uz valsts finansējuma saņemšanu.

Gobzems domā, ka tieši viņa dēļ esot liegts partiju dibināt ar elektronisko parakstu, jo tādā gadījumā tā "dienas laikā kļūtu par lielāko partiju Latvijā". Politiķis pauda, ka viņa topošā partija esot "vienīgā reālā opozīcija Latvijā", kad pārskatāmā nākotnē nonākšot pie varas.

Partijas dibināšanas sanāksme attālināti platformā "Zoom" plānota 8.janvārī. Savukārt, lai juridiski nodibinātu partiju pēc tam partijas dibinātājiem desmit dienu laikā būs pie zvērināta notāra jāapliecina piekrišana partijas izveidošanai. Žurnālisti pieeju partijas sanāksmei varēs saņemt, sazinoties ar Gobzemu.

Deputāts norādīja, ka partijas dibināšanā piedalīsies cilvēki, kuriem viņš uzticas. Politiķis arī skaidroja, ka viņa ieskatā juridiski neesot svarīgi, cik cilvēku piedalīsies "Zoom" pasākumā, kas var būt arī neliels skaits, jo svarīgākā darbība ir vēlāk nepieciešamais apliecinājums pie notāra.

Kā ziņots, vēl pirms bija zināms, ka tas datums būs ārkārtējās situācijas laikā, Gobzems partijas dibināšanu bija plānojis 22.novembrī. Ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, šis pasākums nevarēja notikt.

Tagad likumā ir paredzēta iespēja dibināt partiju paredzot, ka dibinātājiem desmit dienu laikā pēc politiskās organizācijas izveidošanas pie notāra ir jāapliecina piekrišana tās dibināšanai. Partijas dibināšanai nepieciešami vismaz 200 biedri.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu