Video ⟩ Identitātes meklējumi un "Mēness". Saruna ar DCH

DCH Foto: Ekrānuzņēmums
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Pašmāju rokgrupa "Dead City Holidays", kas nesen pārtapusi par DCH, pagājušogad laida klajā ilgi gaidīto debijas albumu "Mēness". Devāmies ciemos pie grupas, lai uzzinātu ko vairāk par albuma tapšanu, identitātes meklējumiem caur jauno nosaukumu. 

Grupas mēģinājuma telpā sastopam trīs puišus - Oskaru Zariņu, Kristapu Ezeriņu un līderi Mārtiņu Leju. Skaties videointerviju ar grupas dalībniekiem.

Video: Ciemos pie DCH.

"DCH jau patiesībā arī ir Dead City Holidays," intervijas sākumā saka grupas solists Mārtiņš Leja. "Identitāti negribas zaudēt, un bija jāmeklē risinājums."

Identitātes meklējumus palīdzēt atrast nāca talkā jaunā māksliniece Sabīne Ostrovska, kas atbildīga gan par jauno logotipu, gan albuma dizaina noformējumu.

"Gribējām mainīt gan logo, gan vizuāli sevi citādāk parādīt, un Sabīne piekrita," komentē grupas basģitārists Kristaps Ezeriņš.

Taujāti par ieraksta tapšanas procesu, mūziķi atbild, ka katrs nācis ar savām idejām. 

"Likām kopā, diskutējām, lai katram no mums šis ieraksts būtu tīkams ausīm, jo mēs esam ļoti atšķirīgi savās muzikālajās gaumēs," skaidro Ezeriņš.

"Mūzika ir diezgan liels kompromiss starp mums visiem, un varbūt tas arī šajā mūzikā ir jāmeklē," piebilst ģitārists Oskars Zariņš.

"Mēs vēlamies pateikt kaut ko svarīgu, nevis dziedāt par infantilām lietām," skaidro Leja. "Rokmūzika vienmēr ir bijusi ar dziļāku vēstījumu, un mans protests ir pavisam vienkāršs - mēs visi vēlamies justies droši, neskatoties uz to, kur katrs dzīvojam. Tā kaut kā šis vēstījums aizgāja līdz idejai par Mēnesi un tā fāzēm."

Mēness grupas radītajā pasaulē ir kā spēle starp redzamo un neredzamo. Starp gaismu un tumsu, taisnību un meliem.

DCH
DCH Foto: Publicitātes

"Albuma kopējā vēstījuma bagāža sevī ietver pārdomas par to, kā, izmainot vienu darbību kopumu, ir iespēja ietekmēt veselu virkni notikumu, kuri būtiski var izmainīt, uzlabot vai, gluži pretēji, sagraut. Mēness galvenokārt ir par cilvēku savstarpējo attiecību uztveri. Tas ir par harmoniju. Par mieru. Par patiesumu pret sevi, ilgām un mīlestību tās augstākajā punktā," tā mūziķi komentē albuma saturisko pusi.

"Sākām rakstīt dziesmas jau pavasarī, un radošais process ilga gandrīz gadu," intervijā skaidro mūziķi. "Sarežģītākais bija nevis pats process ierakstu studijā, bet tieši intensīvais darbs mēģinājuma telpā - daudzie mēģinājumi, demo ieraksti, labojumi, pārlabojumi utt."

"Mājas darbu bijām sagatavojuši diezgan pamatīgi," piebilst dziedātājs Mārtiņš Leja. "Jau diezgan drīz sajutu, ka ierakstu studijai mēs bijām patiešām labi sagatavojušies."

Grupa cer, ka pavisam drīz beigsies ar koronavīrusa Covid-19 pandēmiju saistītie ierobežojumi pulcēties, un jau drīz atsāksies normāla koncertdarbība, attiecīgi arī iespēja tikties klātienē ar saviem faniem.

Albums "Mēness" ierakstīts pie skaņu inženiera Kārļa Šteinmaņa. 

Grupas kontā jau ir 2016. gadā izdotais EP (dzīvā ieraksta) albums. 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu