Konkursā ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā sadalīs 1,1 miljonu eiro

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla"
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nacionālais kino centrs (NKC) konkursā ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā sadalīs 1,1 miljonu eiro, informē NKC pārstāve Inga Blese.

Pēc viņas paustā, lai piesaistītu ārvalstu finansējumu Latvijas filmu nozarei, kā arī veicinātu nozares konkurētspēju un profesionālo izaugsmi, NKC izsludina 2021. gada valsts budžeta līdzfinansējuma konkursu ārvalstu filmu uzņemšanai Latvijā. Konkursa izsludināšanas brīdī programmā pieejamais finansējums ir 1 158 013 eiro.

Konkursa mērķis ir atbalstīt tādu ārvalstu filmu veidošanu Latvijā, kuru plānots sākt līdz 2021. gada 1. novembrim. Blese norādīja, ka ārvalstu filma šī konkursa izpratnē ir projekts, kas tiek īstenots Latvijas teritorijā un kuru kā kopražojumu vai kā pakalpojumu realizē Latvijas filmu producents.

Konkursa termiņš ir atvērts līdz 30. septembrim. Projektu izvērtēšana un savstarpējā salīdzināšana notiek reizi kalendārajā mēnesī pēc pirmā datuma par iepriekšējā mēnesī iesniegtajiem projektiem, atzīmēja NKC pārstāve, norādot, ka projektus var iesniegt elektroniska dokumenta formā, nosūtot uz e-pasta adresi "nkc@nkc.gov.lv".

Viņa vērsa uzmanību, ka Covid-19 ierobežojumu apstākļos NKC ārkārtas situācijas laikā pārtrauc apmeklētāju pieņemšanu un konsultāciju sniegšanu klātienē. Ja projektu plānots iesniegt papīra formā, to var sūtīt pa pastu, ņemot vērā, ka iesniedzējam jānodrošina projekta saņemšana atbilstoši konkursa nolikuma prasībām, norādīja Blese.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu