Aviācijas asociācija šogad cer uz samērīgu nozares atjaunošanos (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"AirBaltic" jaunā "Airbus A220-300" lidmašīna
"AirBaltic" jaunā "Airbus A220-300" lidmašīna Foto: Publicitātes foto

Iepriekšējais gads aviācijas nozarei bijis ļoti grūts, tomēr pastāv cerība, ka 2021.gadā varētu sākties samērīga jomas atjaunošanās, aģentūrai LETA norādīja Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Viņa ieskatā, galvenie priekšnoteikumi starptautiskās satiksmes atjaunošanai ir vakcinācija, iedzīvotāju piesardzība un godprātība. Tāpat jāvienojas par vienotām vadlīnijām attiecībā uz iedzīvotāju brīvu pārvietošanos Eiropas Savienības (ES) robežās.

"Drošības pasākumiem jābūt sinhronizētiem un saprotamiem visā Eiropā. Atsaucoties uz Pasaules veselības organizācijas aicinājumiem, ir plašāk jāizvērš testēšanas iespējas, paredzot lielāku testu pieejamību un vienkāršotu to veikšanu, kā arī samazinot ar to saistītos birokrātiskos šķēršļus. Tai skaitā testēšanā pēc iespējas vairāk jāizmanto ātri un precīzi Covid-19 testi, piemēram, RT-PCR. Tāpat, lai atjaunotu ekonomiskās saites un atjaunotu biznesa aktivitātes, aicinām nepiemērot testēšanas un pašizolācijas prasības pasažieriem īstermiņa jeb mazāk par 72 stundām ceļojumu gadījumā," sacīja Kokars.

Aviācijas asociācijas valdes loceklis pauda, ka 2021.gadā visiem ir jāpielāgojas jaunajiem apstākļiem un ir skaidrs, ka vēl ilgi būs jāsadzīvo ar Covid-19 krīzes sekām un vīrusa izplatību, bet kopīgiem spēkiem ir jārod veids, kā neierobežot brīvību un vērtības, uz kurām balstās ES un brīvā pasaule.

"Līdz ar to, aicinām Latvijas politikas veidotājus un ekspertus ieklausīties un ņemt vērā ES oficiāli pausto, ka ierobežojumi personu brīvai kustībai nedrīkst izpausties kā aizliegumi atsevišķu transporta pakalpojumu sniegšanai," teica Kokars.

Tāpat Kokars skaidroja, ka pašlaik gaisa kuģi šobrīd ir viens no drošākajiem pārvietošanās veidiem ar minimālu risku inficēties lidojuma laikā. "Būtiski ir arī tas, ka iespējamās inficēšanās gadījumā aviopasažieri ir daudz vieglāk un precīzāk izsekojami, salīdzinot ar citiem transporta veidiem, piemēram, iekšzemes autobusiem vai privāto auto satiksmi starp valstīm. Vēl vairāk, aviosatiksmes slēgšana neaptur ceļotājus, bet liek tiem meklēt alternatīvus pārvietošanās veidus, un iebrauc valstī, nereti izvēloties nereģistrēties "Covidpass.lv" un neievērot pašizolācijas prasības," atklāja Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis

Latvijas Aviācijas asociācija ir brīvprātīga aviācijas nozares uzņēmumu apvienība, kas dibināta 2016.gadā. Tās biedri ir Latvijā reģistrēti aviācijas uzņēmumi, kas pārstāv visu Latvijas aviācijas vērtību ķēdi. Asociācijas mērķis ir Latvijas aviācijas nozares vērtību ķēdes stiprināšana un asociācijas biedru konkurētspējas atbalsts vietējā un starptautiskajā tirgū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu