Naumaņa Gada balvu mākslas kritikā saņem Santa Hirša

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Santa Hirša
Santa Hirša Foto: twitter.com/RigaIFF

Teātra un kino kritiķa Normunda Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu mākslas kritikā šogad saņems Santa Hirša, bet Jaunā kritiķa veicināšanas balva piešķirta Jutai Ancei Rombergai, informē Naumaņa biedrībā.

Par darbu dažādu mākslas jomu kritikā žūrija Gada balvai bija nominējusi Hiršu, Valdu Čakari un Juri Šteinbergu.

Naumaņa vārdā nosauktās Gada balvas mākslas kritikā ieguvēja Hirša saņems naudas stipendiju 1500 eiro, kuru atbalsta tehnoloģiju uzņēmums "Tilde", savukārt Jaunā kritiķa veicināšanas balvu 500 eiro apmērā, kuru atbalsta SIA "Kurekss", - Romberga.

Gada balvas mākslas kritikā žūrijas priekšsēdētājs Ilmārs Šlāpins atzīmējis, - lai arī gads kultūrai bijis smags, tā laikā publicēts gana daudz interesantu, spilgtu un nozīmīgu rakstu, kuros aplūkoti notikumi, analizēti procesi un pausti viedokļi par parādībām, kas veido un uztur tautas gara dzīvi. Literatūra, teātris, kino, mūzika un māksla - sarunas par to ir ārkārtīgi svarīgas sabiedrības dzīvotspējai un kultūras turpinātībai.

Naumaņa vārdā nosaukto Gada balvu mākslas kritikā 2015. gadā iedibināja Naumaņa biedrība. Lēmumu par šī gada nominantiem un apbalvotajiem pieņēma biedrības izveidota žūrija, ko veidoja tās priekšsēdētājs filozofs un rakstnieks Šlāpins, Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava, teātra kritiķe Undīne Adamaite, VAS "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskā producente, muzikoloģe Baiba Kurpniece, literatūras kritiķe Anda Baklāne, publicists Valdis Ābols un Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Naumaņa Gada balvai mākslas kritikā Kultūras ministrija ir piešķīrusi Nacionālās balvas statusu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu