Balcers ievietots NHL neaizsargāto spēlētāju sarakstā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas hokeja uzbrucējs Rūdolfs Balcers ievietots Nacionālās hokeja līgas (NHL) neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Kanādas komanda Otavas "Senators" neaizsargāto spēlētāju sarakstā bez Balcera ievietojusi vēl sešus spēlētājus, vēsta "Sportsnet". Tas nozīmē, ka 24 stundu laikā citas NHL komandas var piesaistīt Latvijas hokejistu savam sastāvam.

Balcers pērn oktobrī parakstīja jaunu divvirzienu līgumu ar "Senators" uz vienu sezonu. Viņš varētu tikt nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur sezona sāksies 5. februārī.

Tiesa, Covid-19 pandēmijas dēļ NHL komandas var pieteikt četrus līdz sešus spēlētājus tā saucamajā "taxi" sastāvā. Šie spēlētāji ceļo un trenējas kopā ar komandu, lai vajadzības gadījumā būtu gatavi iesaistīties NHL spēlēs.

NHL sezona sāksies 13. janvārī. "Senators" piektdien un sestdien savā laukumā spēlēs pret Toronto "Maple Leafs".

Savainojuma dēļ liepājnieks pagājušajā NHL sezonā piedalījās tikai 15 spēlēs, kurās guva vienus vārtus, veica divas rezultatīvas piespēles un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

AHL čempionātā latvietim Belevilas "Senators" sastāvā 33 mačos bija 16 vārti, 20 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +20.

Balcers šo sezonu iesāka Norvēģijas čempionāta Stavengeras "Oilers" komandā, piedalījās desmit spēlēs, kurās atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Viņš bija komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs, taču priekšā esošie spēlētāji aizvadīja par deviņiem mačiem vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu