Dara, ko var: Rīgas ielās ziemas tehnika turpina strādāt ar pilnu jaudu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Eco Baltia vide

Rīgas ielās ziemas tehnika turpina strādāt ar pilnu jaudu, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Ņemot vērā meteorologu brīdinājumus par ilgstošu sniegputeni un apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, Rīgas ielās jau no plkst.4.30 strādā visa pieejamā ziemas uzturēšanas tehnika, tai skaitā 34 ielu brauktuvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, kā arī 16 kompleksās veloinfrastruktūras tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta diennakts ziemas dežūrposteņa novērojumiem, īsi pirms plkst.7 spēcīgs vējš un intensīva snigšana bija sākusies atsevišķās vietās Kurzemes, Zemgales un Latgales priekšpilsētās - īpaši Ķengaragā, kur uzreiz arī tika sākta tīrīšana un pretslīdes materiālu kaisīšana.

Ap plkst.7 braukšanas apstākļi visās Rīgas ielās bija apmierinoši, tomēr, sākoties intensīvai snigšanai un putenim, situācija var strauji mainīties. 

Prognozes liecina, ka ilgstoša un intensīva snigšana visā pilsētā sāksies ap plkst.8.

Satiksmes departaments un "Rīgas satiksme" aicina transportlīdzekļu vadītājus sniegputeņa laikā ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Savukārt sabiedriskā transporta pasažieri aicināti ņemt vērā, ka braukšanas apstākļu dēļ transports var kavēties.

Prioritāri tiek tīrītas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi, veloinfrastruktūra un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu