Lidosta "Rīga" šogad plāno palielināt apkalpoto pasažieru skaitu līdz 2,8 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieru terminālis. Ilustratīvs foto
Starptautiskās lidostas "Rīga" pasažieru terminālis. Ilustratīvs foto Foto: Ieva Leiniša / LETA

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pagājušajā gadā apkalpoja 2,01 miljonu pasažieru, kas ir par 74% mazāk nekā 2019.gadā, bet šogad lidostā plānots apkalpot 2,8 miljonus pasažieru, otrdien intervijā Latvijas Radio sacīja lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

"Jāsaka gan, ka 2020.gada oficiālo statistiku būtiski uzlaboja sasniegtie rezultāti līdz Covid-19 krīzei, jo līdz marta vidum lidostā "Rīga" tika apkalpoti 1,3 miljoni pasažieru, kas nozīmē, ka visā pārējā periodā līdz gada beigām - tikai 710 000 pasažieru," teica Odiņa.

Viņa piebilda, ka, piemēram, novembrī un decembrī lidostā ik mēnesi tika apkalpoti vien nedaudz vairāk kā 50 000 pasažieru un šāda tendence saglabājas arī janvārī.

Tāpat lidostas vadītāja norādīja, ka lidostā "Rīga" lielākais pasažieru pārvadātājs pagājušajā gadā joprojām bija Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic", seko Īrijas zemo cenu pārvadātājs "Ryanair" un Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air".

Odiņa atzina, ka šobrīd ir sarežģīti prognozēt situāciju nākamajos divos gados, tomēr, pēc pašreizējām prognozēm, 2021.gadā lidostā "Rīga" plānots apkalpot 2,8 miljonus pasažieru. "Šis cipars, varbūt, izskatās diezgan nereāls, ņemot vērā, ka šobrīd mēs apkalpojam apmēram 50 000 pasažieru mēnesī, bet mēs ļoti ceram, ka izmaiņas lidojumu kārtībā no 15.janvāra stabilizēs situāciju turpmākajos mēnešos, bet no maija un jūnija varētu lēnām atjaunoties apmēri vismaz līdz 30-40% no 2019.gada apmēra," teica Odiņa.

Tāpat viņa uzsvēra, ka lidostas "Rīga" mērķis ir saglabāt Baltijas lielākā aviācijas mezgla statusu. "Domāju, ka mums izdosies Baltijā saglabāt savas pozīcijas arī nākotnē," sacīja Odiņa.

Jau vēstīts, lai veicinātu epidemioloģiski drošāku pārvietošanos un samazinātu Covid-19 infekcijas ievešanu valstī, no 15.janvāra, ieceļojot valstī, būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu. Testam vajadzēs būt veiktam ne vēlāk kā pirms 72 stundām.

Satiksmes ministrijā norādīja, ka attiecīgie noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar līdzīga regulējuma ieviešanu Lietuvā un Igaunijā.

2019.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja 7,798 miljonus pasažieru, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā. Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu