Daudzviet uz ceļiem veidojas sniega sanesumi un apledojums; nosauc bīstamākās vietas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Latvijas centrālajā daļā otrdien sniegs, putenis un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu, un vietām Zemgalē atsevišķos ceļa posmos veidojas aizputinājumi, liecina SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) informācija. Rīgas domes Satiksmes departamenta diennakts ziemas dežūrposteņa novērojumi liecina, ka arī Rīgā uz tiltiem un Daugavas labajā krastā veidojas sniega sanesumi un apledojums.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 60 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, taču snigšanas laikā sniega sega uz autoceļiem var veidoties atkārtoti, arī pēc uzturēšanas darbu veikšanas.

Autobraucējiem ir jārēķinās ar ceļā papildus pavadītu laiku.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi patlaban ir uz šādiem valsts galvenajiem autoceļiem:

  • uz Tallinas šosejas (A1),
  • uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Siguldai,
  • uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Strenčiem,
  • uz Rīgas apvedceļa Baltezers-Saulkalne (A4),
  • uz Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte (A5),
  • uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Aizkrauklei.

Tāpat īpaši piesardzīgiem autobraucējiem jābūt šādos maršrutos:

  • uz Bauskas šosejas (A7) visa maršruta garumā,
  • uz Jelgavas šosejas (A8) visa maršruta garumā,
  • uz Liepājas šosejas (A9) posmos no Rīgas līdz Blīdenei un no Kalvenes līdz Liepājai,
  • uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Strazdei, 
  • uz autoceļa Liepāja-Rucava (A11) posmā no Nīcas līdz Rucavai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Liepājas, Limbažu un Ogres apkārtnē.

Atbilstoši meteoroloģiskajai prognozei snigšana un putenis turpināsies visas dienas garumā, tā laikā redzamība vietām samazināsies no 500 līdz 1000 metriem.

Kravas auto avārija uz autoceļa A7 pie Iecavas

Iesūtīja TVNET lasītājs

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Rīgā sniega sanesumi īpaši veidojas Latgales priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā.

SIA "Rīgas satiksme" dati liecina, ka pagaidām būtiski, sniegputeņa izraisīti sabiedriskā transporta kustības kavējumi nav novēroti.

Visa Satiksmes departamenta ziemas uzturēšanas tehnika turpina darbu pilnā apjomā - kopumā 50 tīrāmās un kaisāmās vienības.

Kā informēja departamentā, ap plkst.11 Daugavas labajā krastā bija vairāk nokrišņu, tādēļ aktīvākais sniega tīrīšanas un pretslīdes materiālu kaisīšanas darbs turpinās Ilūkstes ielā, A. Keldiša ielā, kā arī Nīcgales, Saharova, Deglava un Katlakalna ielā.

Lielāks sniega daudzums un transportlīdzekļu slīdēšana var veidoties Ziemeļu rajonā, tostarp Viestura prospektā, kā arī Ezermalas, Gaujas un Ķīšezera ielās. 

Visvairāk apledojums veidojas uz tiltiem un pārvadiem, kur attiecīgi tiek veikta sniega tīrīšana un pretslīdes materiālu kaisīšana.

Transportlīdzekļu vadītāji tiek aicināti būt piesardzīgi, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu