Mūžībā devies ilggadējais Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktors Artūrs Damlics (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

88 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktors, un matemātikas skolotājs Artūrs Damlics, aģentūru LETA informēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktors Māris Brasla.

Damlics dzimis 1932.gada 1.martā Tukuma novada Zentenes pagastā. Absolvējis Cēsu Skolotāju institūtu un Latvijas Valsts universitāti. Darba gaitas sācis 1953.gadā Pļavniekkalna septiņgadīgajā skolā.

Laikā no 1973. līdz 2000.gadam Damlics bija Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas direktors, taču matemātiku ģimnāzijas audzēkņiem mācīja līdz pat 2009.gadam.

Damlica vadībā Rīgas Valsts 1.ģimnāzija attīstīja iesākto matemātikas novirziena specializāciju, kā arī skola atguva savu vēsturisko ģimnāzijas statusu.

Brasla uzsver, ka viss Damlica direktora un pedagoga darba mūžs tika veltīts skolēniem, skolai, ģimenei. "Viņš bija ļoti mērķtiecīgs cilvēks ar apbrīnojamām darba spējām," bijušo kolēģi raksturoja Brasla.

"Būt plecu pie pleca ar savējiem - kolēģiem un skolēniem - tāds Damlics bija skolas svētkos un ikdienā. Godājot pagātni, ģimnāzijas vēsturi un tradīcijas, rūpējoties par rītdienu un piepildot šodienu - tā dzīvoja un strādāja Damlics," sacīja Brasla.

Viņš arī nopelnījis Triju Zvaigžņu ordeni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu