Īrija pieprasīs no visiem iebraucējiem negatīvu Covid-19 testa rezultātu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Dublina, Īrija. Ilustratīvs foto.
Dublina, Īrija. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Īrija otrdien paziņoja, ka no sestdienas visiem iebraucošajiem ceļotājiem vajadzēs uzrādīt negatīvu jaunā koronavīrusa testa rezultātu, jo inficēšanās ar Covid-19 līmenis šajā valstī tagad ir visaugstākais pasaulē.

Īrijas valdības paziņojumā teikts, ka visiem ceļotājiem būs jāuzrāda negatīvs rezultāts testam, kas veikts pēdējo 72 stundu laikā.

Pašlaik šī prasība attiecas tikai uz ceļotājiem no Lielbritānijas un Dienvidāfrikas, kurās ir konstatēti jauni ļoti lipīgi Covid-19 paveidi.

Ceļotājiem no Lielbritānijas un Dienvidāfrikas pēc ierašanās būs jāpavada 14 dienas karantīnā pat pēc negatīva testa rezultāta uzrādīšanas.

Īrijā, kas ir valsts ar pieciem miljoniem iedzīvotāju, decembrī inficēšanās ar Covid-19 līmenis bija viszemākais Eiropas Savienībā, bet Covid-19 gadījumu skaits ir ievērojami pieaudzis kopš dramatiskas ierobežojumu mīkstināšanas svētku periodā.

Īrijā apstiprināto Covid-19 gadījumu skaits ir palielinājies no 93 tūkstošiem 1.janvārī līdz vairāk nekā 150 tūkstošiem pirmdien. Pēdējās dienās jaunu Covid-19 gadījumu skaits uz miljonu iedzīvotāju bija vidēji 1288 gadījumi dienā,  un šis inficēšanās līmenis ir augstākais pasaulē, liecina Oksfordas Universitātes apkopoti dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu