Otrdien Latvijā bijis daudz avāriju un agresīvu braucēju (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Otrdien, kad sniegs apgrūtināja braukšanas apstākļus lielākajā daļā Latvijas, valstī reģistrēts lielāks skaits avāriju nekā vidēji ikdienā, autovadītājiem biežāk piemēroti sodi par agresīvu braukšanu, bet mazāk - par ātruma pārsniegšanu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policija, vakar Latvijā reģistrēti 184 ceļu satiksmes negadījumi, tostarp 111 - galvaspilsētas apkārtnē. Šāds avāriju skaits ir lielāks nekā vidēji ikdienā.

Otrdien kādā ceļu satiksmes negadījumā Latgalē gāja bojā gājējs. Savukārt vēl 13 cilvēki avārijās guva dažādas traumas, tostarp septiņi - Rīgā un tās apkārtnē, četri - Zemgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Latgalē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēts 71 protokols, kas ir mazāk nekā vidēji ikdienā. Rīgas reģionā par ātruma pārsniegšanu sodīti 26 autovadītāji, Latgalē - 15, Zemgalē - 13, Kurzemē - 12, bet Vidzemē - tikai pieci autovadītāji.

Savukārt par agresīvu braukšanu policija sodījusi 16 autovadītājus, septiņus no tiem - Vidzemē, piecus - Rīgas reģionā, bet pa diviem - Kurzemē un Zemgalē. Šāds sodīto skaits par agresīvu braukšanu ir krietni lielāks nekā vidēji ikdienā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi piecus autovadītājus: pa diviem - Zemgalē un Latgalē, bet vienu - Rīgas reģionā.

Kopumā policija vakar noformējusi 300 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

 
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu