Sievietes pārraksta Indijas aviācijas vēsturi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Pilotu-sieviešu komanda šonedēļ pārrakstīja Indijas aviācijas vēsturi, veicot garāko tiešo komerciālo lidojumu kopš nacionālās lidsabiedrības “Air India” izveidošanas, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

“Air India” lidmašīna, kuras pilotu un viņu palīgu komandu veidoja četras sievietes, pirmdien veica 17 stundu tiešo lidojumu no ASV uz Indiju.

“Mēs esam Indijas meitas, kurām bija iespēja veikt šo vēsturisko lidojumu. Mēs pāršķīrām jaunu lappusi Indijas aviācijas vēsturē,” norādīja lidmašīnas pilote, kapteine Zoja Agarvala, kura lidmašīnu pilotēja pirmajā reisa posmā. 

“Es esmu ļoti lepna būt par daļu no šī notikuma, es tam gatavojos vairāk nekā gadu,” viņa piebilda. 

Otro lidojuma posmu veica cita pilote, kapteine Tanmeja Papagari. Viņa norāda, ka kā sievietei viņai bijis jāpierāda, ka viņa spēj tikt ar šo pienākumu galā. “Skats uz Ziemeļpolu ir fantastisks,” par lidojumu stāsta Papagari. 

Vēsturiskajā lidojumā piedalījās arī otrās pilotes Akanasha Sonavare un Šivani Manhasa. 

“Air India” lidmašīna, kas izlidoja no ASV pilsētas Sanfrancisko, Indijas dienvidu pilsētā  Bengalūru ieradās agrā 11.janvāra rītā pēc vairāk nekā 13 800 kilometru veikšanas. 

Šis reiss arī bija pirmais tiešais lidojums starp ASV un Dienvidindiju, pavēstīja Bengalūru starptautiskās lidostas pārstāvji.

"Pēc koledžas beigšanas es ilgu laiku biju bez darba, jo sievietes pilotes neviens negribēja algot,” par savu karjeru stāsta kapteine Agarvala.

Tagad viņai ir vairāk nekā desmit gadu ilga pilotes pieredze.   

"Air India" lidmašīna. Ilustratīvs attēls
"Air India" lidmašīna. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Vēsturiskā reisa komandu apsveica arī Indijas civilās aviācijas ministrs Hardīps Puri. 

“Šis ir pieminēšanas un svinību vērts brīdis, kad Indijas aviācijas profesionāles ir radījušas vēsturi,” uzsvēra ministrs. 

Tikmēr kapteine Papagari pauda viedokli, ka šis notikums sievietēm Indijas aviācijas nozarē pavērs jaunas iespējas. 

“Uzskats par aviāciju kā vīriešu dominētu nozari mazinās. Mūs arī uztver kā pilotes, nav nekādas atšķirības,” viņa piebilst. 

Indija veic ievērojamas investīcijas, lai apmācītu sievietes par pilotēm. Šobrīd aptuveni 12% no visiem Indijas pilotiem ir sievietes, kas ir augstākais šāds īpatsvars pasaulē. 

2017.gadā “Air India” kļuva par aviokompāniju pasaulē, kas veica lidojumu apkārt pasaulei ar apkalpi ko veidoja tikai sievietes. Šis lidojums tika veikts vairākos posmos. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu