Navaļnijs šonedēļ atgriezīsies Krievijā (20)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Rosfoto.ru/shutterstock.com

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kurš pēc saindēšanas ar nervus paralizējošo vielu “Novičok” vairākus mēnešus ārstējās Vācijā, paziņojis, ka jau šonedēļ atgriezīsies Krievijā. 

Par savu atgriešanos dzimtenē Navaļnijs paziņojis sociālajos tīklos. 

“Jautājuma par “atgriešanos vai neatgriešanos” nekad nav bijis. Tas tāpēc, ka es nekur neaizbraucu. Es attapos Vācijā, tur nonākot reanimācijas kastē, jo mani mēģināja nogalināt,” raksta Navaļnijs. 

Viņš Maskavā gatavojas ierasties svētdien, 17.janvārī, ar Krievijas lidsabiedrības “Pobeda” reisu. 

Navaļnijs arī norādīja, ka viņu pārāk neinteresējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina kalpi,  kas pret viņu fabricējot jaunas krimināllietas.

 

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. Tur Navaļnijs aizvadīja vairākas dienas, kuru laikā netika dota atļauja komā esošo opozicionāru izvest no Krievijas. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo atzinumu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas. 

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts, tomēr atveseļošanos Vācijā viņš turpināja. 

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu. Krievijas varas iestādes joprojām atsakās ierosināt krimināllietu par Navaļnija saindēšanu. 

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu