Saeimas komisija apstiprina jaunu Augstākās izglītības padomes sastāvu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien piekrita apstiprināt jaunu Augstākās izglītības padomes (AIP) sastāvu.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā Dace Jansone skaidroja, ka IZM izskatīšanas Saeimas komisijā iesniegusi jauna AIP sastāva projektu. IZM jauno AIP sastāvu izvērtējusi un atbalstījusi.

Komisijas loceklis Jānis Vucāns (ZZS) interesējās, kāpēc IZM iepriekš neatbalstīja Rektoru padomes sākotnēji izvirzīto pārstāvi, paužot bažas, ka tādējādi varētu būt bijusi izrādīta atšķirīga attieksme pret AIP pārstāvētajām organizācijām. Jansone uzsvēra, ka sākotnējais kandidāts netika atbalstīts, jo no Rektoru padomes esot jāizvirza rektori.

AIP jaunajam sastāvam virza Latvijas Zinātņu akadēmijas pārstāvi Baibu Rivžu, Latvijas Universitāšu asociācijas pārstāvis Artūrs Zeps, Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas pārstāvi Andri Teikmani, Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas pārstāvi Jeļenu Vediščevu, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvi Annu Saltikovu, Latvijas Koledžu asociācijas pārstāvi Ināru Upmali, Latvijas Rektoru padomes pārstāvi Kristīni Carjovu, Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas pārstāvi Tatjanu Volkovu, Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvi Aigaru Laizānu, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvi Ingu Vanagu, Latvijas Studentu apvienības pārstāvi Katrīnu Sproģi, kā arī Privāto augstskolu asociācijas pārstāvi Aldi Baumani.

Visus minētos AIP kandidātus Saeimas komisija atbalstījusi. Par šo jautājumu vēl lems Saeima.

Iepriekšējā AIP sastāva pēdējā pilnvaru diena bija pagājušā gada 21.decembrī, jo IZM Saeimā laikus neiesniedza nepieciešamos dokumentus par jauno padomes sastāvu.

IZM iepriekš taisnojās, ka AIP jaunā sastāva projekta nosūtīšana Saeimai aizkavējās tādēļ, ka Latvijas Darba devēju konfederācija noteiktajā termiņā nebija iesniegusi savu izvirzīto kandidātu padomes jaunajam sastāvam.

Ņemot vērā to, ka valstī nav rīcībspējīgas AIP, kopš pagājušā gada nogales studiju programmas nevar gūt saskaņojumus, nav iespējams saņemt licences, veikt izmaiņas akreditācijas lapās, kā arī pieņemt citus lēmumus.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Jānis Vētra AIP priekšsēdētāja amatā bija kopš 2009.gada janvāra. Tagad viņš uz jauno padomes sastāvu nebija izvirzīts un nepretendēja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu