74 eiro par vienu lelli! Māmiņu pārsteidz “uzskrūvētās” rotaļlietu cenas interneta veikalos (8)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ar Ziemassvētku un Jaunā gada dāvanu maratonu nekas nebeidzas, jo ir taču vēl citi svētki! Tāda situācija ir arī rīdziniecei Annijai, kuras meitiņa savu piekto dzimšanas dienu svinēs 15. janvārī. Īsi pirms gadumijas ģimene sākusi pētīt, cik maksā meitas kārotā rotaļlieta, taču kosmiski augstās cenas pamatīgi pārsteigušas.

Annijas meitiņa dzimšanas dienā vēlējusies saņemt lelli - visu laiku skatītākās animācijas filmas “Ledus sirds” varoni Elzu. Sākotnēji Annija apskatījusi veikala “Elkor” piedāvājumu – lelle maksājusi 25 eiro. Bijusi pārliecināta, ka internetveikalā 220.lv precei būtu jābūt lētākai, bet nekā – tur identiska rotaļlieta maksājusi 73 eiro. Jāpiebilst, ka arī citos internetveikalos lellei bijusi maciņam daudz draudzīgāka cena.

Annija stāsta "Bez Tabu": "Nesaprotu, kāpēc laikā, kad mēs nevaram apmeklēt veikalus, bet tikai iepirkties internetveikalā, cena ir stipri dārgāka? Vai tiešām mums vajag pārmaksāt? Ja starpība būtu vēl desmit eiro, bet starpība ir tiešām liela. Par tādu cenu var veselu māju iegādāties!

Lai arī cenu atšķirība ir būtiska, patērētāju tiesību aizstāvji negodprātīgu komercpraksi nesaskata! Pirms svētkiem varot gadīties, ka veikali cenas palielina – ja pieprasījums ir lielāks par piedāvājumu, cenu var palielināt. Tas nav pārkāpums, taču pircējiem ieteicams cenas salīdzināt vairākos veikalos.

2020. gadā par 220.lv saņemti 40 iesniegumi, 250 patērētājiem sniegtas konsultācijas un divi strīdi risināti komisijā. Arī minētā internetveikala pārstāve stāsta, ka cena paaugstināta lielā pieprasījuma dēļ.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu