Preses konferencē informē par papildu prasībām ieceļošanai Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien preses konferencē informēs par papildus prasībām ieceļošanai Latvijā. Preses konference sākums plkst.15 attālinātā režīmā.

 

Pasākumā Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvis Jurijs Perevoščikovs informēs par epidemioloģisko situāciju Latvijā, salīdzinās to ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm un informēs par riskiem infekcijas izplatībai ceļojot.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands stāstīs par papildu drošības prasībām starpvalstu pārvadājumos no 15.janvāra un to, kas jāzina pasažieriem un pārvadātājiem.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris informēs par Baltijas valstu praksi drošai ceļošanai un Covid-19 infekcijas samazināšanai un atbalstu Latvijas valstspiederīgajiem.

Savukārt iekšlietu ministrijas pārstāvis Jānis Dreimanis stāstīs par "Covidpass" un jaunajiem nosacījumiem un kontroles pasākumiem ieceļotājiem.

LETA jau vēstīja, ka epidemioloģiski drošākas pārvietošanās nolūkā un lai samazinātu Covid-19 infekcijas ievešanu valstī, valdība lēma no 15.janvāra pastiprināt ieceļošanas pasākumus Latvijā - ieceļojot valstī būs jāuzrāda apliecinājums par negatīvu Covid-19 testu.

Turklāt testam vajadzēs būt veiktam ne vēlāk kā pirms 72 stundām.

Kā aģentūrai LETA norādīja Satiksmes ministrijā (SM), noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar līdzīga regulējuma ieviešanu Lietuvā un Igaunijā.

Papildu drošības pasākumu mērķis ir pasargāt no vīrusa infekcijas ievešanas un mudināt iedzīvotājus pārvietoties tikai būtisku iemeslu, ģimenes apstākļu vai darba dēļ.

Apliecinājums par negatīvu testu, proti, testa rezultāts, ārsta izziņa, izziņa par antivielu esamību vai cits medicīnisks dokuments, kas apliecina, ka persona nav infekcioza, ir jāuzrāda pārvadātājam, piemēram, lidsabiedrībai, pretējā gadījumā personai tiks atteikta iekāpšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu