Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite saņēmusi Covid-19 vakcīnu (20)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite saņēmusi Covid-19 vakcīnu, liecina ieraksts Valsts prezidenta kancelejas kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Levite, kas ir ārste ginekoloģe, līdz ar citiem darba kolēģiem rindas kārtībā šorīt savā darbavietā tika vakcinēta pret Covid-19. Prezidenta kundze uzsvērusi, ka viņa vakcinējusies, jo izjūt atbildību pret savām pacientēm, pret saviem līdzcilvēkiem un pret savu veselību.

Savukārt īsā intervijā Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" Levite norādīja, ka vakcīnu saņēmusi no rīta un kopš tā laika jūtas labi. Viņa mudināja vakcinācijas jautājumos uzticēties medicīnas ekspertiem, kuri gadiem ilgi nodarbojas ar šiem jautājumiem, kuri ir pētījuši infekcijas pirms Covid-19 un kuri to darīs pēc Covid-19, un kuriem ir sakari ar pētniecības institūtiem visā pasaulē.

Tāpat prezidenta kundze atgādināja, ka viņas paaudzes cilvēki ir potēti pret bakām, ko arī izraisa vīruss un parasti tā ir letāla slimība, bet tieši vakcinēšana palīdzēja šo slimību izskaust. Līdzīga situācija ir ar poliomielītu. Levite uzsvēra, ka abas šīs slimības šodienas medicīnas studenti mācas medicīnas vēstures mācībās. Viņa pauda cerību, ka Covid-19 pandēmija arī kaut kad piederēs pie medicīnas vēstures.

LETA jau rakstīja, ka vakcinēties pret Covid-19, kad tas būs iespējams, plāno arī Valsts prezidents Egils Levits.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu