Ģimenes ārsts Valmierā pacientu aprūpi veicis ar Covid-19 simptomiem (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Laboratorija.
Laboratorija. Foto: Evija Trifanova/LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi  epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā ieguvuši informāciju, ka ģimenes ārsts Juris Jakovins, kurš pacientus pieņem gan Valmierā, gan Rencēnos, ir veicis pacientu aprūpi, būdams ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

Visi pacienti, kas kontaktējušies ar ģimenes ārstu, tai skaitā bijuši vizītē pie ārsta no 2020.gada 27.decembra līdz 2021. gada 11.janvārim, ir nosakāmi par tuvām kontaktpersonām, un viņiem jādodas mājas karantīnā.

Par augsta riska kontaktpersonām ir nosakāmi visi cilvēki, kas kontaktējušies ar saslimušo tuvāk par 2 m, ilgāk par 15 minūtēm, vai pavadījuši vienā telpā ilgāk par 15 minūtēm.

Ieteikumi un rīcība kontaktpersonām atrodama šeit: https://www.spkc.gov.lv/lv/majas-karantina-kontaktpersonam

SPKC lūdz visas ģimenes ārsta kontaktpersonas sazināties ar SPKC Vidzemes reģionālās nodaļas epidemiologiem darba laikā 8:30-17:00 pa tālruni 64281131.

Līdz 25. janvārim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19, ja cilvēkam ir saslimšanas pazīmes, piemēram, akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c. Šajā laikā Covid-19 analīzes var nodot arī bez ārsta nosūtījuma.

Nacionālais veselības dienests rīt sniegs plašāku informāciju par to, kur J.Jakovina pacienti var saņemt ģimenes ārsta prakses sniegto palīdzību.

Šobrīd tiek risināts jautājums par papildu iespējām veikt Covid-19 testus Valmierā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu