Prognozē, pēc cik ilga laika digitālais eiro varētu kļūt par realitāti (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Digitālais eiro var kļūt par realitāti pēc pieciem gadiem, trešdien paziņojusi Eiropas Centrālās bankas prezidente Kristīne Lagarda.

“Vajadzēs vēl daudz laika, lai nodrošinātu digitālā eiro drošību,” aģentūras “Reuters” organizētajā forumā sacīja Lagarda un piebilda, ka tam nevajadzētu aizņemt vairāk kā piecus gadus.

Viņa skaidroja, ka pašreizējā situācijā gan ir grūti noteikt precīzu laiku, kad plašākai sabiedrībai būs pieejams digitālais eiro, jo “mēs nezinām, cik ātra būs finanšu tehnoloģiju attīstība tuvāko gadu laikā”.

“Ir pilnīgi skaidrs, ka eiro banknotes nekur nepazudīs, taču uzskatu, ka ir nepieciešams arī digitālais eiro. Mums ir jāatbild uz Eiropas pieprasījumu, un tāds pēc digitālās valūtas Eiropā ir,” teica Lagarda.

Eiropas Centrālā banka norāda, ka digitālais eiro būs elektroniska naudas versija, kas būs pieejama visiem Eiropas Savienības pilsoņiem un uzņēmumiem, un par tā ieviešanu un regulējumu būs atbildīga Centrālā banka.

2020. gada oktobrī Eiropas Centrālā banka veica sabiedriskās domas aptauju par potenciālo digitālā eiro izstrādes projektu. Pēc Lagardas vārdiem, aptaujā tika saņemts “ļoti augsts atbilžu līmenis”. Tiek norādīts, ka vairāk nekā 8000 cilvēku ir izteikuši savu viedokli par digitālo valūtu.

“Lielākā daļa atbilžu liecina par to, ka Eiropas pilsoņiem un kompānijām ir ļoti liela interese par digitālā eiro izstrādi. Mums iedzīvotāju un uzņēmumu viedoklis ir ļoti svarīgs, tāpat arī uzklausīsim citus finanšu sistēmas dalībniekus, jo tieši tādā veidā mēs varēsim atrast labākos risinājumus, kā ieviest digitālo eiro,” norāda Eiropas Centrālās bankas direktoru padomes loceklis un digitālā eiro projekta vadītājs Fabio Paneta.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu