Izsniegtas atļaujas "Nord Stream 2" būvniecības pabeigšanai (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Vācijas Federālais kuģniecības un hidrogrāfijas birojs izsniedzis atļauju pabeigt Krievijas gāzesvada “Nord Stream 2” būvniecību Vācijas teritoriālajos ūdeņos. Tas jāizdara līdz šā gada maija beigām, piektdien vēstīts regulatora mājaslapā.

Tiek norādīts, ka būvniecību var atsākt nekavējoties. Vācijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā ir nepieciešams izbūvēt vēl aptuveni 30 kilometrus gāzesvada.

Jauna atļauja bija nepieciešama tādēļ, ka 2019. gada decembrī Šveices kompānija “Allseas” atteicās no dalības Krievijas gāzesvada izbūves projektā, jo uzņēmuma pārstāvji bažījās, ka darbu turpināšana nozīmēs ASV noteiktas sankcijas.

Tikmēr Dānija paziņojusi, ka ir apstiprināts gāzesvada būvniecības grafiks, un arī šī valsts atļauj atsākt gāzesvada būvniecību kaut šodien. Uz būvniecības vietu ir devusies barža “Fortūna”, kas decembrī Vācijas ūdeņos izbūvēja 2,6 kilometrus garu cauruļvadu posmu.

Tiesa gan, Vācijas mediji vēsta, ka būvniecību nedrīkst atsākt, pirms nav veikta atbilstoša tehniskā kontrole. Līdz ar to darbi varētu sākties februārī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu