Ceturtdien Latvijā slimnīcās nogādāti 99 Covid-19 slimnieki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamā medicīniskā palīdzība
Neatliekamā medicīniskā palīdzība Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Latvijā stacionēti 99 Covid-19 pacienti, tajā skaitā deviņi pārvesti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā stacionēti 99 Covid-19 pacienti, tai skaitā deviņi pārvesti.

Patlaban kopumā Latvijas stacionāros ārstējas 1151 Covid-19 pacients, no kuriem 1070 ir ar vidēji smagu slimības gaitu.

81 sasirgušjam slimības gaita ir smaga. 

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 105 pacienti, to skaitā deviņi pārvesti. Savukārt kopā līdz šim no stacionāra izrakstīti 4764 cilvēki, kuriem bijis diagnosticēts Covid-19.

Kurzemes slimnīcās saglabājas augsts Covid-19 pacientu skaits, liecina slimnīcu sniegtā informācija.

SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase sacīja, ka piektdien slimnīcā ārstējas 29 Covid-19 slimnieki, no kuriem viens ievietots Reanimācijas nodaļā.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī piektdien ārstējas 30 Covid-19 pacienti. Pēdējā diennaktī stacionēts viens Covid-19 pacients, savukārt no slimnīcas izrakstīti seši.

Vidzemes slimnīcā pagājušajā diennaktī palielinājies Covid-19 pacientu skaits ar smagu slimības gaitu,

informēja SIA "Vidzemes slimnīca" Attīstības un mārketinga daļas vadītāja Jolanta Vaido.

Piektdien Vidzemes slimnīcā ārstējas 59 Covid-19 pacienti, pieciem no viņiem ir smaga slimības gaita.

Vaido stāstīja, ka pagājušajā diennaktī slimnīcā stacionēti septiņi Covid-19 pacienti, bet no slimnīcas izrakstīti trīs pacienti. 

Ar Covid-19 saslimis arī viens slimnīcas darbinieks.

Vaido skaidroja, ka pašlaik slimnīcā Covid-19 pacientiem ir nodrošinātas 70 gultas, tajā skaitā arī vietas smagi slimiem pacientiem.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti 1084 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par 15 ar koronavīrusu sasirgušu cilvēku nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Līdz ar to Latvijā reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 54 066, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 935, kas ir 1,73% no visiem inficētajiem.

Ceturtdien Latvijā veikti 12 453 Covid-19 testi, līdz ar to pozitīvo Covid-19 gadījumu īpatsvars pret testētajiem aizvadītajā diennaktī bijis 8,8%, kas ir par vienu procentpunktu vairāk nekā trešdien. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Aģentūras LETA aprēķini liecina, ka pēdējās 14 dienās kopumā inficējusies 12 451 persona. Savukārt 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā pēdējās diennakts laikā ir pieaugusi no 633,1 līdz 652,7 gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu