Kino centrs izsludina 1,3 miljonu eiro vērtu filmu ražošanas konkursu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Nacionālais kino centrs (NKC) ir izsludinājis 1,3 miljonu eiro vērtu filmu ražošanas konkursu 2021. gadam, informē NKC pārstāve Inga Blese.

Viņa pavēstīja, ka konkursa mērķis ir atbalstīt jaunu pilnmetrāžas spēlfilmu - vismaz 65 minūšu garumā - un visu garumu animācijas un dokumentālo filmu ražošanu.

No konkursa finansējuma 1 388 805 eiro apmērā spēlfilmām plānots piešķirt 766 595 eiro, kas varētu būt trīs līdz četras kinolentes. Savukārt piecu vai sešu dokumentālo filmu ražošanai plānots piešķirt 309 933 eiro, savukārt vienai pilnmetrāžas un divām vai trijām īsmetrāžas animācijas filmām - 312 277 eiro.

Blese atzīmēja, ka konkursā nevar iesniegt projektus, kuri ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai vai pabeigšanai. Tāpat konkursā nevar iesniegt starptautisku kopražojumu projektus, kuros Latvijas filmu producents ir mazākuma kopražotājs. Uz finansējumu nevarēs pretendēt arī tie projekti, kuri saņēmuši filmu ražošanas, izņemot projektu attīstības, finansējumu Valsts Kultūrkapitāla fondā, un projekti, kuru ražošana ir jau sākta.

NKC pārstāve uzsvēra, ka konkursa projekti iesniedzami NKC līdz 15. februāra plkst.12. Pretendenti ir aicināti iesniegt projektus elektroniska dokumenta formā, nosūtot tos uz e-pasta adresi "nkc@nkc.gov.lv".

Tāpat Blese aicināja interesentus ņemt vērā, ka Covid-19 ierobežojumu apstākļos un ārkārtas situācijas laikā NKC pārtrauc apmeklētāju pieņemšanu un konsultāciju sniegšanu klātienē. Ja projektu plānots iesniegt papīra formā, to var sūtīt pa pastu, ņemot vērā, ka iesniedzējam jānodrošina projekta saņemšana atbilstoši konkursa nolikuma prasībām.

Iepazīties ar konkursa nolikumu un saņemt papildu informāciju var NKC tīmekļvietnes sadaļā "Izsludināti konkursi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu