Aknīstes novadā septiņi mednieki tikuši pie naudas soda par neatļautu pulcēšanos (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mednieks. Ilustratīvs attēls
Mednieks. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Šonedēļ Aknīstes novadā septiņiem medniekiem piemērots naudas sods par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumiem, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvades pārstāve Dace Kalniņa.

Pirmdien Jēkabpils iecirknī saņemta informācija, ka Aknīstes novada Asares pagastā, iespējams, notiek dzinējmedības un tādējādi tiek pārkāpti ārkārtējā situācijā noteiktie drošības pasākumi, kas līdz 25.janvārim aizliedz rīkot dzinējmedības. Ierodoties norādītajā adresē, VP amatpersonas konstatēja, ka vienuviet ir sapulcējušies septiņi mednieki un notiek medījuma sadale.

Izvērtējot notikušā apstākļus, policisti sāka septiņus administratīvā pārkāpuma procesus un nolēma par Ministru kabineta rīkojuma "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" pārkāpšanu vienai personai piemērot naudas sodu 200 eiro, bet pārējiem sešiem - 50 eiro apmērā.

VP uzsver, ka pašlaik ir svarīgi samazināt Covid-19 izplatību, lai iedzīvotāji varētu pēc iespējas drīzāk atgriezties ikdienā bez ierobežojumiem.

"Tāpēc aicinām ikvienu ievērot noteiktās drošības prasības, tostarp, nepulcēties, lietot deguna un mutes aizsegus, kā arī būt līdzatbildīgiem rūpēs gan par savu un citu līdzcilvēku veselību un drošību," pauda Kalniņa.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu