Gobzema partijā jau esot vairāk nekā 750 biedri, kas ļautu tai startēt uz Saeimu (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Opozīcijas politiķa Alda Gobzema topošajā partijā "Likums un kārtība" pagaidām esot 756 biedri, par kuriem saņemti notariāli apliecinājumi par iestāšanos partijā, neskaitot tos, kuru dokumenti vēl nākot caur pastu, piektdienas vakarā "Facebook" video norādīja Saeimas deputāts Gobzems.

Aģentūra LETA novēroja, ka 8.janvārī "Likums un kārtība" dibināšanas sapulcē tiešsaistes platformā "Zoom" piedalījās apmēram 520-530 dalībnieku, kuru vidū bija arī žurnālisti.

Politiķis "Facebook" video skatītājiem cita starpā norādīja, ka jāiespringst, lai sasniegtu 1000 biedru skaitu. Partijas abi līdzpriekšsēdētāji, Saeimas deputāti Gobzems un Jūlija Stepaņenko norādīja, ka saskaņā ar likumu pirmdiena, 18.janvāris būs pēdējā diena, kad partijas dibinātāji varēs reģistrēties pie notāra.

Politiķa sniegtā informācija liecina, ka topošajai partijai būtu nepieciešamais vismaz 200 biedru skaits partijas dibināšanai. Tāpat šādā gadījumā būtu sasniegts nepieciešamais vismaz 500 biedru skaits, lai partijai būtu tiesības piedalīties Saeimas vēlēšanās.

Normatīvie akti nosaka, ka partijas dibinātāju pārstāvjiem vēl Uzņēmumu reģistram ir jāiesniedz partijas dibinātāju notariāli apliecināta piekrišana lēmumam par partijas dibināšanu.

Gobzems norādīja, ka lielāks sākotnējo dibinātāju skaits ir emocionāls spiediens uz varu, kas ļaušot Saeimā realizēt partijas idejas. Stepaņenko aicināja oponentus mēģināt sākt sadarboties un iet kopā, jo, ņemot vērā lielo atsaucību partijas dibināšanā, "Likums un kārtība" būs spēks, ar ko varēs rēķināties.

Pašlaik Saeimas nākamās kārtējās vēlēšanas paredzētas 2022.gada rudenī.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu