Lidmašīna ar Navaļniju izlidojusi uz Krieviju (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas aviokompānijas “Pobeda” lidmašīna uz kuras klāja ir Krievijas opozīcijas līderis Alekseju Navaļniju svētdienas pēcpusdienā izlidojusi no Berlīnes uz Krieviju. 

Lidmašīna no Berlīnes izlidoja ar aptuveni pusstundas nokavēšanos - plkst.16.18 pēc Latvijas laika. Plānotais lidojuma laiks ir divas stundas un 25 minūtes. 

Nav arī skaidrs, vai lidmašīna tiešām piezemēs Vnukovas lidostā, jo lidmašīnas kapteinis pirms izlidošanas paziņoja, ka lidmašīna lido nevis uz Maskavu, bet Maskavas Vnukovas lidostas virzienā. 

Kopā ar Navaļniju uz Maskavu lido arī viņa sieva Jūlija.

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: AFP/SCANPIX

Starp reisa pasažieriem ir daudz žurnālistu. Žurnālisti lielā skaitā bija sapulcējušies arī Berlīnes lidostā.

Ļoti iespējams, ka Navaļnijs pēc ierašanās Maskavā tiks aizturēts

Kā ziņots, Krievijas Federālais sodu izpildes dienests (FSIN) ceturtdien apstiprināja medijos izskanējušās ziņas par Navaļnija izsludināšanu meklēšanā un spers soļus viņa aizturēšanai. 

Runa ir par tā dēvēto "Yves Rocher" krimināllietu. Tās rezultātā Navaļnijam tika piespriesti trīsarpus gadi nosacīta cietumsoda. 

Vnukovas lidostā svētdien pastiprināti drošības pasākumi pirms gaidāmās opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atgriešanās Krievijā. Navaļnijs aicinājis savus atbalstītāju satikt viņu lidostā.

Vnukovas lidostā ceturtdienas pēcpusdienā aizturēti vairāki Navaļinija līdzgaitnieki, kas lidostā ieradušies viņu sagaidīt. 

Aizturēti Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda pārstāvji Ļubova Soboļa, Ruslans Šavedinovs un Anastasija Kadetova, kā arī Navaļnija palīgs Iļja Pahamovs. Tāpat aizturēts opozīcijas aktīvists Konstantīns Kotovs, jurists Aleksejs Molokojedovs un laikraksta “Novaja gazeta” korespondents Vlads Dokšins. 

"Pobeda" lidmašīna, ar kuru Navaļnijs lido uz Krieviju
"Pobeda" lidmašīna, ar kuru Navaļnijs lido uz Krieviju Foto: AP/Scanpix

Navaļnijam pērnā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu