Tiešraidē paziņos balvai "Zelta mikrofons 2021" nominētos ierakstus (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Balvas "Zelta mikrofons" pretendenti kategorijā "Debija" – Patrisha, Kato, Prusax, kā arī grupas Carousel un Nikto
Balvas "Zelta mikrofons" pretendenti kategorijā "Debija" – Patrisha, Kato, Prusax, kā arī grupas Carousel un Nikto Foto: Ritvars Stankevičs

Otrdien, 19. janvārī, tiešraidē no RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6 tiks paziņoti balvas "Zelta mikrofons" nominanti. Ikviens interesents varēs pasākumu vērot portālā pasākuma Facebook lapā.

Žūrija šogad vērtēja 171 albumu, kas sadalīts 13 žanru kategorijās, 186 dziesmas, 43 debitantu albumus, 142 videoklipus, kā arī 19 koncertierakstus video formātā. Kopskaitā uz balvu Zelta Mikrofons pretendē 561 ieraksts, kas ir ievērojami lielāks skaits nekā līdz šim (iepriekšējā gadā 262).

Katru gadu, izvērtējot iesniegto albumu stilistisko piederību, tiek pārskatītas izveidotās kategorijas. Tādējādi šogad izveidotas jaunas kategorijas "Indie mūzikas albums" un "Alternatīvās vai eksperimentālās mūzikas albums", kā arī divi plaši pārstāvēti žanri sadalīti katrs savā kategorijā: "Rokmūzikas albums" un "Metāla mūzikas albums". Vislielākā konkurence ir kategorijā Popmūzikas albums, kurā iekļauti 23 albumi un Rokmūzikas albums, kurā uz balvu pretendē divdesmit ieraksti.

Iesniegtos albumus vērtēja profesionāla žūrija, kopskaitā 44 nozares pārstāvji. Katrs žūrijas pārstāvis varēja vērtēt ne mazāk kā trīs kategorijas un ne vairāk kā 7 kategorijas, kuras viņš izvēlas atbilstoši savai kompetencei un izvērtējot iespējamos interešu konfliktus.

Nominantu izziņošanas pasākumā uzstāsies grupas Sub Scriptum, Kristīne Pāže & Kautkaili, mūziķi Jolanta Gulbe-Paškeviča, Kārlis Kazāks un Kaspars Tobis, kā arī Ozols un Zebrene.

Divu balvu pretendenti kļūs zināmi tikai janvāra beigās -  viena ir "Radio hits", kuru tradicionāli, apkopojot Latvijas radiostaciju atskaites, nosaka Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Savukārt balvas par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā saņēmējs kļūs zināms februāra sākumā.

www.zeltamikrofons.lv.

 Foto: Paziņo Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" nominantus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu