Lavrovs: Ar Navaļnija aizturēšanas nosodīšanu Rietumi novērš uzmanību no liberālo vērtību krīzes (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka starptautiskais nosodījums Krievijai par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aizturēšanu esot mēģinājums novērst uzmanību no Rietumu iekšējām problēmām. 

"Izskatās, ka Rietumu politiķi saskata tajā iespēju novērst uzmanību no dziļākās krīzes, kurā nonācis liberālais attīstības modelis," sacīja ministrs. 

Navaļnijs tika aizturēts svētdien Maskavas Šeremetjevas lidostā nepilnu stundu pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Viņa aizturēšana izsaukusi plašu nosodījumu Rietumos.

ASV, Eiropas Savienība (ES), vairāku ES valstu valdības un Kanāda aicinājušas Krieviju nekavējoties atbrīvot Navaļniju. ES izskanējuši arī aicinājumi noteikt Krievijai jaunas sankcijas.

Arī cilvēktiesību aizstāvju organizācijas aicinājušas atbrīvot Navaļniju.

Organizācija "Amnesty International" norādīja, ka Navaļnijs kļuvis par gūstekni savas pārliecības dēļ, un pārmeta Krievijas varasiestādēm, ka tās īsteno nerimstošu kampaņu, kuras mērķis ir viņu apklusināt.

Tikmēr Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss norādīja, ka Krieviju saista pašas konstitūcija un starptautiskās saistības, kas ir jāievēro, un uzsvēra, ka Navaļnijs ir nekavējoties jāatbrīvo.

Vācija arī vēlas, lai Krievijas rūpīgi izmeklē Navaļnija saindēšanu un sauc pie atbildības vainīgos, paziņoja Māss.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu