Vācija bezmaksas maskas nodrošinās 34 miljoniem pilsoņu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas valdība pirmdien nolēmusi izsūtīt kuponus kvalitatīvu sejas masku iegādei lielākam cilvēku skaitam, nekā sākotnēji plānots, paredzot tos nodrošināt 34,1 miljonam cilvēku, kas pakļauti paaugstinātam inficēšanās riskam.

Sākotnēji bija paredzēts masku iegādes kuponus izsūtīt 27 miljoniem cilvēku, ņemot vērā veselības apdrošinātāju datus, sacīja veselības ministrs Jenss Špāns.

Augstākam riskam pakļautie - cilvēki, kas pārsnieguši 60 gadu slieksni, un tie, kas slimo ar atsevišķām hroniskām slimībām - aptiekās varēs iegādāties 12 FFP2 maskas.

Kuponi tiks izsūtīti tuvāko dienu laikā. Katras maskas iegādei paredzēti divi eiro.

Atbilstoši sākotnējai iecerei 27 miljoniem masku saņēmēju bija paredzēti 2,5 miljardi eiro.

Atšķirībā no citiem mutes un deguna aizsegiem FFP2 maskas aizsargā gan to valkātājus, gan citus cilvēkus.

Tiesa gan, arī šīs maskas nenodrošina 100% aizsardzību pret inficēšanos.

Vairojoties bažām par koronavīrusa lipīgāko paveidu izplatību, kanclere Angela Merkele otrdien rīkos vēl vienu sarunu raundu ar 16 federālo zemju premjeriem par patlaban spēkā esošā stingrā karantīnas režīma termiņa pagarināšanu.

Tā beigas šobrīd paredzētas mēneša beigās.

Nav skaidrs, vai stingrāki tiks padarīti pašreizējie ierobežojumi, kas cita starpā paredz skolu un nebūtisko uzņēmumu slēgšanu, kā arī aizliegumu tikties ar vairāk nekā vienu cilvēku no citas mājsaimniecības.

Mediji vēsta, ka valdība apsver iespēju noteikt nakts komandantstundu, kā arī pieprasīt veikalos un sabiedriskajā transportā valkāt FFP2 maskas, nevis tikai parastos mutes un deguna aizsegus.

Bavārijā stingrākas masku valkāšanas prasības ir spēkā jau no pirmdienas.

Prognozes, ka inficēšanās gadījumu skaits strauji pieaugs pēc gadumijas svētkiem, Vācijā nav piepildījušās, tomēr valdības un veselības aizsardzības jomas amatpersonas brīdina, ka inficēšanās līmenis joprojām ir pārāk augsts.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu