Lada Ņiva paaudžu maiņas priekšvakarā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Lada Ņiva Vision
Lada Ņiva Vision Foto: AvtoVAZ

Šā gada 5.aprīlī apritēs jau 44 gadi, kopš tiek ražots automobilis ar nosaukumu Lada Ņiva, un izskatās, ka šis modelis no zemes virsas tik ātri nepazudīs, jo AvtoVAZ un Renault, kas ir krievu ražotāja akcionārs, ir iecerējuši klasiskā modeļa paaudžu maiņu.

Lai gan klasiskais apvidus auto ir gandrīz pusgadsimtu sens un būtiskas transformācijas nav piedzīvojis, tas aizvien ir pietiekami populārs un tiek ražots. Tas gadu gaitā ir piedzīvojis nosaukumu maiņas, tiekot dēvēts vienkārši par 4x4, bet tagad atkal par Niva Legend, bet vizuāli mašīna ir tāda pati kā septiņdesmitajos. Vismaz līdz šim, jo Renault attīstības plānos ietilpst arī VAZ modeļu saimes modernizācija un tā ietver arī apvidnieku Ņiva.

Kas no tās sanāks, rādīs laiks, taču pirmajā oficiālajā attēlā redzams, ka lielam riskam un kardināli atšķirīga auto piedāvāšanai AvtoVAZ nav gatavs. Tādēļ arī konceptuālajā Lada Niva Vision ir skaidri redzami mazā apvidnieka vaibsti. 

Kā jau tas ierasts, pirmās dizaina skices un prototipi norāda uz gaidāmā auto vispārējo veidolu, jo izskata nianses nereti ir pārāk sarežģītas, lai attaisnotu iekļaušanu masveida ražošanā. Bet kopējais tēls nepārprotami liecina par turēšanos pie pārbaudītajām vērtībām, jo arī Niva Vision demonstrē kantainu virsbūvi, vienkāršas formas radiatora režģi, īsas virsbūves pārkares, ventilācijas restītes aizmugurējos jumta balstos un virzienrādītājus virs galvenajiem lukturiem.

Par Dacia-Lada nodaļu atbildīgais Denijs Levots izteicies, ka jaunās paaudzes ņivai būs divu tipu virsbūves, auto ir konstruēts uz Renault-Nissan alianses mazo auto platformas CMF-B un tiks piedāvāts gan vietējā tirgū, gan aiz Krievijas robežām. Taču tas nenotiks ātrāk par 2024.gadu, kad paredzēts prezentēt ražošanai gatavu jaunās paaudzes Lada Ņiva. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu