Staķis: Daudzi pieteikumi Rīgas izpilddirektora amatam bijuši vāji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai gan no 37 saņemtajiem pieteikumiem uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu daudzi ir bijuši ļoti vāji, starp pretendentiem ir arī spēcīgi kandidāti, tāpēc var teikt, ka jauno izpilddirektoru būs, no kā izvēlēties, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" stāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

"Ja mēs tā skatāmies, tad būs, no kā izvēlēties. Es domāju, ka vismaz desmit kandidāti tiks virzīti nākamajā kārtā, kurā būs jādod intervijas un jārāda sava prezentācija. To mēs darīsim februārī. Finālā savukārt tiks padziļināti vērtēta viņu kompetence un vēlreiz izvērtēti reputācijas riski, un tad jau izpilddirektora kandidāts tiks virzīts uz domes sēdi. [Tas varētu būt] marts," klāstīja Rīgas mērs.

Viņš piebilda, ka tieši šodien ir gaidāma izpilddirektora amata kandidātu atlases komisijas pirmā sapulce.

TVNET jau ziņoja, ka, pagarinot pieteikšanos uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu, konkursā kopumā saņemti 37 pretendentu pieteikumi, iepriekš informēja pilsētas domē.

Kandidātu atlasei piesaistītais augstākā līmeņa vadītāju atlases uzņēmums SIA "Pedersen & Partners" veica tehnisko darbu - apkopoja saņemto informāciju un pārbaudīja kandidātu atbilstību minimālajām prasībām.

Tālāk komisijai saskaņā ar nolikumu būs jālemj par tiem desmit kandidātiem, kuri saņēmuši lielāko punktu skaitu un izvirzāmi nākamajai kārtai - intervijām ar komisiju.

Domē prognozēja, ka sākotnējā pieteikumu apstrāde varētu notikt apmēram nedēļu. Vēlāk notiks attālinātas intervijas, kas avarētu ilgt aptuveni divas nedēļas. Izvērtēšana un virzīšana trešajai kārtai, kas paredz padziļinātu reputācijas, atsauksmju un kompetenču vērtēšanu, var ilgt apmēram trīs nedēļas. Ja process noritēs bez aizķeršanās, konkursa rezultāti varētu būt zināmi, ātrākais, pēc diviem mēnešiem.

Pretendentu vērtēšanai izveidota nominācijas komisija. Komisiju vada Rīgas domes priekšsēdētājs, bet tās sastāvā vēl ir Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas" padomes loceklis Juris Lapše, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un ar padomdevēja tiesībām nominācijas komisijā darbojas domnīcas "Providus" asociētais pētnieks Valts Kalniņš.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus pašlaik pilda Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Rīgas dome pērn 2.decembrī nolēma atbrīvot no amata Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ivetu Zalpēteri. Zalpētere jau agrāk paziņoja, ka personīgu apsvērumu dēļ nolēmusi atstāt amatu un vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar Rīgas domi.

Jau augusta beigās Zalpētere paziņoja, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu