Ekologiem izdodas apturēt "Nord Stream - 2" būvniecības darbu atsākšanu (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas ekologi pārsūdzējuši varasiestāžu izsniegto atļauju gāzes vada “Nord Stream 2” būvniecībai Vācijas teritorijas ūdeņos. Līdz ar to iepriekš izsniegtā atļauja iesaldēta, vēsta “Deutsche Welle”.

Vācijas dabas aizsardzības organizācijas “Deutsche Umwelthilfe” un Vācijas Dabas aizsardzības un biodaudzveidības apvienība pārsūdzējusi Vācijas varasiestāžu izsniegto atļauju pabeigt gāzes vada “Nord Stream 2” būvniecību. Pirmdien Vācijas Federālā jūras un hidrogrāfijas aģentūra apstiprinājusi, ka ir saņemta ekologu apelācija. Saistībā ar to, gāzes vada būvniecības darbi Vācijas teritoriālajos ūdeņos ir apturēti.

Tiek norādīts, ka 15. janvārī tika izsniegta atļauja turpināt ‘Nord Stream – 2” būvdarbus Vācijas teritoriālajos ūdeņos, tomēr tika iesniegta apelācija.

Būvniecības darbi tika apturēti 2019. gada decembrī ASV sankciju dēļ. Krievijas kuģis, kas iesaistīts gāzes vada būvniecībā - “Akadēmiķis Čerskis” ieradās Vācijas Mukranas ostā vēl 2020. gada maijā, bet Dānijas varasiestādes toreiz aizliedza veikt jebkādus būvniecības darbus Bornholmas salas apkaimē.

Decembrī būvniecības darbi atsākās un neilgi līdz Jaunajam gadam Vācijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā tika ieklāti 2,6 kilometri gāzes vada.

“Nord Stream 2” būvniecības darbi ir izsaukuši asas diskusijas virknē valstu. Tā, piemēram, ASV norāda, ka šis projekts vēl vairāk pastiprinās Eiropas Savienības atkarību no Krievijas gāzes. Pēc opozicionāra Alekseja Navaļnija saindēšanas, Vācijā un Eiropā sākās diskusijas par iespējamu sankciju ieviešanu, kas tiešā veidā skartu gāzes vada būvniecību.

ASV Kongress 2021. gada aizsardzības budžetā iekļāva arī soda mērus uzņēmumiem, kas pārdod, izīrē vai piegādā tehniku “Nord Stream – 2” izbūvei. Iespējamās sankcijas attiecas arī uz apdrošinātājiem, kas apdrošina būvniecības darbos iesaistītos kuģus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu