Samazinās Covid-19 pacientu īpatsvars, kurus NMPD pēc izsaukumiem nogādā slimnīcās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Šogad Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) uz slimnīcām nogādājis 59% no Covid-19 pacientiem, kuri ar izsaukumu bija vērsušies dienestā, savukārt pērn novembrī un decembrī šis rādītājs bija 68%, liecina valdības un Krīzes padomes kopsēdē iesniegtā prezentācija.

Dienesta apkopotie dati liecina, ka šogad augstākais šis rādītājs bijis 4.janvārī, kad uz slimnīcām nogādāti 69% Covid-19 pacientu, kas bija zvanījuši NMPD, bet zemākais tas bijis nākamajā dienā, kad stacionēti 53% Covid-19 saslimušo, kas todien bija vērsušies pēc palīdzības pie NMPD.

NMPD operatīvās vadības centra dati liecina, ka tajā ienākošo zvanu skaits aktīvi pieaudzis svētku laikā, kad nereti pārsniegta ienākošo zvanu riska robeža - 1700 zvanus. Jaungada dienā NMPD saņēmis 2168 zvanus.

Attiecīgi arī NMPD brigāžu izpildīto izsaukumu skaits palielinājies tieši šajā laikā. 1.janvārī NMPD devās uz 1265 izsaukumiem, kas ir bijis augstākais rādītājs, liecina dati, kas apkopoti no 1.septembra. Savukārt viszemākais izsaukumu skaits bijis pērn 6.decembrī, kad uz izsaukumiem NMPD brigāde devās 800 reizes, bet šogad zemākais izpildīto izsaukumu skaits reģistrēts 6.janvārī, kad dienests devies uz 884 izsaukumiem.

Apkopojot datus par izsaukumiem pie elpceļu infekciju, tostarp Covid-19, pacientiem, noskaidrots, ka visvairāk izsaukumu pie Covid-19 pacientiem saņemts 1.janvārī. Šajā dienā izpildīti 252 šādi izsaukumi. Stacionāros visvairāk pacientu ar akūtu elpceļu saslimšanu, tostarp iespējamu vai apstiprinātu Covid-19, ievietoti 1. un 8.janvārī. Katrā no šīm dienām stacionēti 126 šādi pacienti. Svētdien, 17.janvārī, stacionēti 73 pacienti ar iespējamu vai jau apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19.

Kopš novembra NMPD izsaukumu skaits pie Covid-19 pacientiem ir krietni pieaudzis. Ja 1.novembrī NMPD saņemti 32 izsaukumi no pacientiem ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19, tad 16.janvārī tie bija jau 108 zvani. Visaugstākais zvanu skaits sasniegts 30.decembrī, kad palīdzību lūguši 170 Covid-19 pacienti.

Slimnīcās, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, ar Covid-19 saslimuši 999 darbinieki, bet kopumā Covid-19 dēļ prombūtnē 18.janvāri bijis 1171 darbinieks, liecina valdībai šodien prezentētie dati par darbinieku prombūtni slimnīcās, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību.

Ja 5.novembrī slimnīcās, kas sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, ar Covid-19 slimoja 208 darbinieki, bet kopumā Covid-19 dēļ darbu neapmeklēja 599 darbinieki, tad pērnā gada 23.decembrī slimoja 1184 darbinieki, savukārt Covid-19 dēļ uz darbu nedevās 1472 slimnīcu darbinieki. Pirms Ziemassvētkiem šajā jomā bijuši sasniegti līdz šim sliktākie rādītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu