Navaļnijam būs jāstājas tiesas priekšā par kara veterāna "apmelošanu" (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, kurš svētdien tika aizturēts par viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, trešdien stāsies tiesas priekšā apsūdzībās par kāda Otrā pasaules kara veterāna "apmelošanu".

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

Izmeklēšanas komiteja jūnijā sāka izmeklēšanu pret Navaļniju par kāda veterāna cieņas un goda aizskaršanu.

Izmeklēšanas komiteja tolaik paziņoja, ka veterāns filmējies reklāmas video, kurā atbalstījis pagājušajā vasarā pieņemtos labojumus konstitūcijā, kas ļaus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam palikt pie varas līdz 2036.gadam.

Navaļnijs publiskoja šo video tviterī, nodēvējot veterānu un citus video redzamos cilvēkus par apkaunojumu valstij, "cilvēkiem bez sirdsapziņas" un nodevējiem.

Kamēr Navaļnijs ārstējās Vācijā, izmeklēšana tika apturēta.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Putins, bet Kremlis kategoriski noliedzis, ka būtu saistīts ar indēšanu.

Pirmdien pēc tiesas Himku policijas iecirknī Navaļnijs tika pārvests uz Maskavas "Matrosskaja tišina" aizturēšanas centru, kur viņš pirmās 14 dienas no aizturēšanas laika pavadīs karantīnā.

Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs radiostacijai "Eho Moskvi" šodien sacīja, ka Maskavas tiesai jāizskata lieta par veterāna apmelošanu, bet nav zināms, vai karantīnas dēļ tas būs iespējams nākamajās 14 dienās.

Kobzevs atklāja, ka veterāns, kurš iesniedza sūdzību tiesā, tiesas sēdēs nepiedalīsies.

Par apmelošanu Krievijā var tikt piespriests līdz pieciem miljoniem rubļu (56 076 eiro) liels naudassods un līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods.

Savukārt 2.februārī tiesa lems, vai nosacīto trīs gadu un sešu mēnešu cietumsodu Navaļnijam 2014.gada lietā nomainīt uz reālu.

Navaļnijs un viņa atbalstītāji apgalvo, ka abas lietas ir safabricētas un politiski motivētas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu