Publicē sarakstu ar Krievijas pilsoņiem, pret kuriem Navaļnijs Rietumus mudina noteikt sankcijas (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: Shutterstock

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) izpilddirektors Vladimirs Ašurkovs publicējis sarakstu ar Krievijas pilsoņiem, pret kuriem Navaļnijs mudinājis Rietumus noteikt sankcijas. 

Saraksts saskaņots ar Navaļnju dažas dienas pirms viņa izlidošanas no Berlīnes uz Maskavu, sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja Ašurkovs.

Sarakstā iekļauti cilvēki, kas jāpakļauj sankcijām, "ja Rietumi nopietni vēlas motivēt Krieviju izbeigt cilvēktiesību pārkāpumus un izbeigt korupciju", norādīja FBK vadītājs, skaidrojot, ka publicē tikai saraksta pirmos astoņus vārdus.

Sarakstā iekļauti miljardieri Romans Abramovičs un Ališers Usmanovs,

bankas VTB vadītājs Andrejs Kostins un viņa vietnieks Deniss Bortņikovs, veselības ministrs Mihails Muraško, lauksaimniecības ministrs Dmitrijs Patruševs, valsts attīstības korporācijas "VEB.RF" vadītājs Igors Šuvalovs un televīzijas raidījumu vadītājs Vladimirs Solovjovs.

Kā paskaidroja Ašurkovs, viņam ar Navaļniju bijusi noruna, ka viņš "šim sarakstam pievērsīs rietumvalstu vadītāju uzmanību un pakāpeniski strādās pie racionālākā un efektīvākā veida, lai vājinātu Putina korumpēto režīmu", tomēr Navaļnija aizturēšanas dēļ viņš sarakstu nolēmis publiskot jau tagad.

Jau ziņots, ka Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

Kremlis otrdien noraidīja Rietumu aicinājumus atbrīvot Navaļniju un brīdināja, ka Navaļnija aicinājumi uz masu protestiem ir "satraucoši".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu