Sodu par braukšanu bez OCTA papildina sods par pulcēšanās pārkāpumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ādažu policisti regulāri saņem iedzīvotāju sūdzības par jauniešu izklaidēm, kas izpaužas kā braukšana sānslīdēs dzīvojamās zonas šaurajās ieliņās. 

Tā sauktos drifterus pie rokas pieķert ir sarežģīti, taču tik un tā aizdomīgie braucēji tiek pārbaudīti, un nereti likumsargi konstatē arī citus pārkāpumus, ziņo Degpunktā.

"Brauc sānslīdēs, driftē, traucē iedzīvotājus. Pārsvarā tas ir vakara stundās, kad tumšāks paliek. Vienā gadījumā tika apturēts transportlīdzeklis un konstatēts, ka tajā ir piecas personas. Pret četrām personām sākti procesi par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu, un vienai personai, kas bija nepilngadīga, arī sākts process, bet pie atbildības tiks saukti arī vecāki," - tā Inga Meija, Ādažu pašvaldības policijas inspektore.

Autovadītājs policistiem skaidroja, ka nogādā mājās kolēģus. Tomēr izrādījās, ka ne viss vadītāja sacītais atbilst patiesībai. Proti, lai arī jaunieši strādā Ādažos, viņi visi nav kolēģi un ne tuvu no vienas mājsaimniecības, tāpēc soda sankcijas būs. Un it kā ar sodiem par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu būtu par maz (kā zināms, soda apmērs ir līdz 2000 eiro), mašīnas vadītājam nāksies atbildēt arī par braukšanu bez derīgas OCTA, par ko lietvedību sāks ceļu policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu