Izsludināts konkurss par Dziesmu un Deju svētku pūtēju orķestru koncerta mākslinieciskās koncepcijas radītāju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pūtēji
Pūtēji Foto: publicitātes

Izsludināts konkurss par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncerta mākslinieciskās koncepcijas radīšanu, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Lana Kazlauskiene.

Konkursa mērķis ir noteikt labāko mākslinieciskās koncepcijas ieceri un dalībnieku, kas nodrošinās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku pūtēju orķestru koncerta īstenošanu 2023. gada 5. jūlijā.

Konkursa darba uzdevums ir izveidot pūtēju orķestru koncerta māksliniecisko koncepciju, tajā ietverot režisorisko ieceri, repertuāra izvēles principus un vismaz pusi no plānotā repertuāra, izvēlētās koncerta vietas analīzi un citas konkursa nolikuma prasības.

Pūtēju orķestru koncerta mērķis ir vienotā mākslinieciskā koncertā parādīt folkloras muzicēšanas tradīciju pārmantojamību, pūtēju orķestru labākās tradīcijas "ziedu laikos", mūziķu spēlētprasmi kā pašcieņas avotu, pūtēju orķestru tālākvirzību no tautas dziesmu apdarēm uz mūsdienīgu koncerta repertuāru, kā arī citu mūsdienu mūzikas žanru un stilu attīstību.

Kazlauskiene norādīja, ka koncerta tēma ir "Pūtēju orķestri mūža godos: Tradīciju spēks. Pārmantošana. Tālākvirzība", bet atslēgas vārdi - "elpa", "skaņa", "vēstījums". 

Plānots, ka konkurss notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā paredzēts mākslinieciskās koncepcijas piedāvājuma izvērtējums, bet otrajā - sarunu procedūra. Piedāvājumus izvērtēs LNKC izveidota komisija - jomas speciālisti vismaz piecu cilvēku sastāvā, ieskaitot komisijas priekšsēdētāju.

Piedāvājumi konkursa pirmajai kārtai iesniedzami līdz 14. maijam LNKC birojā personīgi vai ierakstītā pasta sūtījumā. Konkursa nolikums ir pieejams LNKC tīmekļvietnē.

Foto: XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pūtēju orķestra finālkonkurss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu