Grupas "Židrūns" albums nominēts "IMPALA" Eiropas labākā albuma titulam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Židrūns
Židrūns Foto: Jānis Romanovskis

Alternatīvā roka grupas "Židrūns" albums "Kovārņu mazbērniem" nominēts Neatkarīgo mūzikas izdevniecību asociācijas (IMPALA) Eiropas labākā albuma titulam, informē "I Love You Records" pārstāvis Bruno Roze.

Viņš klāstīja, ka IMPALA paziņojusi divdesmit piecu 2020. gada Eiropas labāko albumu sarakstu. Nominācijā iekļauts "Židrūna" albums "Kovārņu mazbērniem". Vienlaikus albums nominēts "Zelta mikrofona" balvai kategorijā "Rokmūzikas albums" un "Labākais albuma dizains". Albuma noformējumu melnbaltā kino noskaņās veidojis mākslinieks Otto Zitmanis.

Roze atzīmēja, ka IMPALA balva "Eiropas gada neatkarīgais albums" tiks pasniegta nu jau 11 reizi. Tā atspoguļo muzikālo talantu daudzveidību un bagātību, ko demonstrē neatkarīgie Eiropas izdevēji. No nominētajiem albumiem IMPALA valdes locekļu žūrija izvēlas vienu uzvarētāju. Iepriekšējos gados balvas ir ieguvuši dažādu Eiropas valstu mākslinieki, piemēram, "Efterklang", Adele, "The xx", "Viagra Boys" un citi. Pērn par labāko tika atzīts vācu elektroniskās mūzikas autora "Apparat" albums "LP5".

IMPALA izvirzītā misija ir atbalstīt neatkarīgās mūzikas nozari, piešķirot arvien lielāku vērtību māksliniekiem, veicināt kultūras daudzveidību un uzņēmējdarbību, rosinot tam labvēlīgus politiskās plānošanas mehānismus, veidojot atbilstošu vidi un modernizējot mūzikas nozares uztveres rādītājus.

Apvienības IMPALA biedru skaitā ir izdevniecības "Beggars Group" un "Cooking Vinyl", kā arī vēl daudzi Eiropas mūzikas izdevēji. 2016. gadā IMPALA pievienojās arī Latvijas mūzikas apgāds "I Love You Records".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu