Daugavpilī policija uziet Daugavā peldošas kastes ar cigaretēm no Baltkrievijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Šomēnes, pateicoties garāmgājējas vērībai, policija Daugavpilī konstatēja Daugavā peldošas kastes ar cigaretēm no Baltkrievijas, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Aizvadītajā piektdienā, 15.janvārī, pirms plkst.7 kāda sieviete Daugavpilī, dodoties pāri Vienības tiltam, Daugavā pamanīja aizdomīgu vīrieti, kurš ar laivu no Daugavas cēla āra kastes. Sieviete vērsās pie tuvākā Daugavpils Pašvaldības policijas norīkojuma, kurš devās uz sievietes norādīto vietu. Pamanot policistus, vīrietis pameta laivu un aizbēga.

Ierodoties VP amatpersonām, konstatēts, ka Daugavā atrodas kastes, un tās sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu no upes izceltas. Kopumā atrasti 66 960 cigarešu "Fest" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Policijā sākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Dienu vēlāk operatīvo pasākumu laikā Daugavpilī VP konstatēja 1984.gadā dzimuša vīrieša saistību ar nelikumīgu akcīzes preču apriti. Šis vīrietis ar vieglo automašīnu uz privātmājas teritoriju pārveda tabakas izstrādājumus - 120 000 cigarešu "Premier". Veicot mājas apskati, tik atrasti vēl 100 000 cigarešu "Premier" un 20 000 cigarešu "Queen Superslims" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šajā gadījumā sākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt Rēzeknes novada Griškānu pagastā, veicot administratīvo apskati, konstatēts, ka 1961.gadā dzimis vīrietis savā dzīvesvietā nelikumīgi uzglabā nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienus. Kopumā izņemti 110 litri brāgas un 12 litri kandžas, kā arī alkohola izgatavošanai nepieciešamā ierīce. Policijā sākta administratīvā lietvedība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu