Latvijas amatpersonas apsveic Baidenu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Virkne Latvijas amatpersonu apsveikušas Džo Baidenu ar stāšanos ASV prezidenta amatā, kā arī veltījušas apsveikuma vārdus jaunajai viceprezidentei Kamalai Harisai.

Līdz ar apsveikuma vārdiem Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsver, ka cer turpināt Latvijas un ASV stratēģisko partnerību, kas balstīta kopīgās vērtībās un redzējumā par mierīgāku un demokrātiskāku pasauli.

Valsts prezidents Egils Levits norādījis, ka Latvija sagaida lielisku sadarbību ar Baidenu un Harisu. Viņš uzsver, ka ir vajadzīga spēcīga transatlantiskā sadarbība, lai risinātu klimata pārmaiņu jautājumus, stiprinātu drošību un veidotu demokrātiju visā pasaulē.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), apsveicot abas amatpersonas ar stāšanos jaunajos amatos, pauž, ka ar cerībām lūkojas arī turpmāk kopā stiprināt mūsu stratēģisko partnerību.

Viņa arī atgādina, ka, viesojoties Rīgā 2016.gada augustā, tolaik ASV viceprezidents Baidens teica: "Pēc Baltijas ceļa, pēc Vecrīgas barikādēm jūs beidzot un pilnībā atguvāt savu ilgi loloto neatkarību, mūsu ticību jums jūs atmaksājāt, parādot, ko spēj sasniegt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ļaudis." 

Apsveikuma vārdus Baidenam un Harisai velta arī citas Latvijas amatpersonas.

Kā ziņots, Baidens trešdien devis amata zvērestu, kļūstot par 46.Savienoto valstu prezidentu.

Ceremoniju vadīja Augstākās tiesas tiesnesis Džons Robertss.

Savā pirmajā runā prezidenta statusā Baidens uzsvēra, ka "demokrātija ir uzvarējusi" un ka, neskatoties uz uzbrukumu Kapitolijam, kuru pirms divām nedēļām sarīkoja līdzšinējā prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji, varas nodošana notikusi mierīgi.

"Šī ir Amerikas diena. Šī ir demokrātijas diena. Vēstures un cerību, atjaunotnes un apņēmības diena," norādīja jaunais Baltā nama saimnieks.

Lai gan esam "tik tālu nonākuši, mums vēl tāli ejams," piebilda Baidens.

Viņš atgādināja, ka valsts piedzīvo "sarežģītus" laikus un ka tai jāpārvar gan Covid-19 pandēmija, gan ekonomikas lejupslīde.

 
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu