Latvija Ukrainai dāvina transportlīdzekļus militārās medicīnas stiprināšanai (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šodien Ukrainas bruņotajiem spēkiem dāvinājumā nodeva septiņus transportlīdzekļus militārās medicīnas spēju stiprināšanai, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Dāvinājuma pasniegšanas ceremonijā NBS Gaisa spēku bāzē Lielvārdē piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko.

"Cīņa par Ukrainas teritoriālo integritāti turpinās, arī neraugoties uz Covid-19 pandēmiju un tās radītajām ekonomiskajām grūtībām visā pasaulē. Tādēļ arī šobrīd Latvijai savu iespēju robežās ir jāsniedz atbalsts Ukrainai, ar ko esam cieši sabiedrotie aizsardzības nozarē," uzsvēris Pabriks.

Miščenko atzinis, ka Ukraina augstu vērtē Latvijas pastāvīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, iestājoties pret Krievijas agresiju, kā arī atbalstu Ukrainas bruņoto spēku reformai, kuras mērķis ir sasniegt NATO standartus, piedaloties Paplašināto iespēju programmā. 

Vēstnieks Ukrainas vārdā izteicis dziļu pateicību Latvijai par humānās palīdzības sniegšanu Doņeckas un Luhanskas reģionos.

Latvija iestājas par Ukrainas teritoriālo nedalāmību, atbalsta tās eiroatlantisko integrāciju un nosoda Krievijas bruņoto spēku 2014.gadā īstenoto iebrukumu Ukrainā.

Latvijas aizsardzības nozare jau sesto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014.gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību. Kopš 2017.gada humānās palīdzības kravas nogādātas Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Atbalstot Ukrainas puses lūgumu par militārajā konfliktā cietušo personu rehabilitāciju, Ministru kabinets 2020.gadā piešķīra 45 000 eiro konfliktā Ukrainā cietušo personu rehabilitācijai Latvijā.

2017.gadā Jaunsardzes centrs sāka tradīciju Latvijā organizēt vasaras nometnes karavīru bērniem no Ukrainas, sniedzot iespēju iepazīties ar jaunsargiem un kopīgi piedalīties dažādas aktivitātes un ekskursijās.

NBS Kapelānu dienests regulāri sadarbojas ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai nodrošinātu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu