Uz vietējiem autoceļiem visā valstī apgrūtināta braukšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdien uz vietējiem ceļiem saistībā ar sniegu, lietu un atkalu daudzviet apgrūtināti braukšanas apstākļi un ceļi apledo, aģentūru LETA informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi visā valsts teritorijā ir uz mazākas nozīmes autoceļiem - uz vietējiem autoceļiem ar grants segumu, kā arī mazākiem autoceļiem.

LVC skaidroja, ka grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu, un šādos laikapstākļos uzlabot braukšanas apstākļus uz tiem ir īpaši sarežģīti, jo kaisīto smilti no ceļa noskalo kūstošais sniegs vai lietus. Piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas. Nepieciešamības gadījumā uz vietējiem autoceļiem ceļa attīrīšana no sniega un pretslīdes apstrāde posmos, kur tas ir paredzēts, noritēs visas nedēļas garumā. Taču autobraucējiem ir jārēķinās ar sarežģīties braukšanas apstākļiem gan šodien, gan turpmākajās nedēļas dienās.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 148 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem visa maršruta garumā ir uz Tallinas šosejas, Vidzemes šosejas, Valmieras šosejas, Rīgas apvedceļa Baltezers - Saulkalne un Rīgas apvedceļa Salaspils - Babīte, Daugavpils šosejas, Jelgavas šosejas. 

Atsevišķos posmos apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Dimzukalnam, Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Anneniekiem un Ventspils šosejas posmā no Rīgas līdz Usmai.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu