Sprādzienos Bagdādē vismaz 32 bojāgājušie un 110 ievainotie (1)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Divos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Irākas galvaspilsētā Bagdādē ceturtdien gājuši bojā vismaz 32 cilvēki un vismaz 110 ievainoti, paziņojis Irākas civilās aizsardzības vienības vadītājs ģenerālmajors Kadems Bohans.

Atbildību par sarīkoto teroraktu uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts", piektdienas rītā par to paziņojot savos interneta propagandas kanālos. 

Civilās aizsardzības vienības palīdzēja apdzēst ugunsgrēku, kas tirgus rajonā izcēlās pēc sprādzieniem.

Veselības ministrija ziņo, ka mobilizējusi mediķus no visas Bagdādes, lai sniegtu palīdzību cietušajiem.

Armijas preses pārstāvis pavēstījis, ka divi pašnāvnieki detonējuši savas sprāgstvielu vestes, kad viņiem sākuši dzīties pakaļ drošības spēki.

AFP žurnālists no notikuma vietas ziņoja, ka pašnāvnieki uzspridzinājušies lietoto apģērbu tirgū Tajarana laukumā, kad laukums bija pilns ar cilvēkiem.

Pirmais terorists piesaistīja pūli, izliekoties, ka jūtas nevesels, un tad detonēja savu spridzekļu jostu. Kad notikuma vietā ieradās vairāk cilvēku, lai palīdzētu cietušajiem, uzspridzinājās otrs terorists.

Drošības spēki ir norobežojuši rajonu un ātrās palīdzības mediķi sniedz palīdzību cietušajiem.

Pēc gadiem ilgās starpkopienu vardarbības pašnāvnieku sarīkoti sprādzieni Bagdādē tagad notiek salīdzinoši reti. Pēdējais šāds uzbrukums notika 2019.gada jūnijā, un tajā dzīvību zaudēja vairāki cilvēki.

2018.gadā janvārī pašnāvnieku sarīkotā sprādzienā Tajarana laukumā gāja bojā vairāk nekā 30 cilvēki. Terorakts notika pāris mēnešus pirms iepriekšējām parlamenta vēlēšanām.

Vēlēšanas Irākā bieži ievada vardarbības saasināšanās, tostarp notiek spridzināšanas un slepkavības.

Irākā jūnijā plānotas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas, bet varasiestādes risina sarunas par vēlēšanu pārcelšanu uz oktobri, lai būtu vairāk laika vēlētāju reģistrēšanai un jaunu partiju izveidošanai.

Pašnāvniekus uzbrukumos Bagdādē ir izmantojuši ultrakonservatīvie islāmistu grupējumi, pēdējā laikā visbiežāk tas bijis grupējums "Islāma valsts".

Lai gan Irāka 2017.gadā paziņoja par uzvaru cīņā ar šo teroristu grupējumu, tas turpina uzbrukumus Irākā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu