Sociālajā namā kaimiņu ciemiņi apzog bezpalīdzīgā stāvoklī esošu sirmgalvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RPP

Otrdien, 19.janvārī, pulksten 14.38 Rīgas pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz Vecmīlgrāvja sociālo māju, kur vienam no iedzīvotājiem nozagti cīsiņi un konservi. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes autopatruļa.

Policisti notikuma vietā sastapa iestādes dežuranti, kurai pirms tam par notikušo bija pastāstījis viens no sociālajā namā dzīvojošajiem iedzīvotājiem. Cietušais bija kāds sirmgalvis, kurš ar grūtībām spēja pārvietoties. Sirmgalvja istabiņā bija ienākuši divi nepazīstami tumšās drēbēs tērpti vīrieši, atvēruši viņa ledusskapi un nozaguši cīsiņu paku un konservus. Dežurante piebilda, ka tik tiešām pirms kāda laika iestādē iegājuši divi iepriekš neredzēti vīrieši melnās drēbēs, iespējams, viņi bija atnākuši ciemos pie kāda cita iemītnieka. Abi esot uz brīdi izgājuši ārā, bet pēc tam atnākuši atpakaļ. Līdz ar to abiem bija jābūt kaut kur ēkā.

Likumsargi lūdza aizslēgt ārdurvis un atstāja savu numuru, ja nu abi meklētie vīrieši mēģina pamest ēku, un devās apstaigāt gaiteņus. Ēkas apskates laikā kāds cits iestādes iemītnieks izteica aizdomas, ka, iespējams, vainīgie atrodas pensionāram pretējā istabiņā. Tajā dzīvojot kāds problemātisks pāris, pie kura nākot aizdomīgas personas.

Policisti aizgāja līdz norādītajai istabai. Telpā bija viena sieviete un trīs vīrieši. Viens no vīriem ēda konservus, savukārt turpat blakus uz galda atradās arī cīsiņu iepakojums. Divi vīrieši atbilda meklēto vīriešu aprakstam.

Pārbaudot personu datus, atklājās, ka viens no klātesošajiem ir izsludināts meklēšanā. Sazinoties ar meklēšanas iniciatoru, noskaidrots, ka personu nepieciešams aizturēt un nogādāt tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Tādēļ dežūrdaļas darbinieki uz notikuma vietu nosūtīja vēl vienu policijas ekipāžu.

Personas likumsargiem, kas palika notikuma vietā, apgalvoja, ka neko par notikušo nezinot. Izjautājot, kāpēc notiek neatļauta pulcēšanās, sieviete pastāstīja, ka vīrieši atbraukuši no ārzemēm paciemoties. Visi lietojuši alkoholu, līdz nolēmuši, ka grādīgajiem dzērieniem klāt vajagot arī kaut ko piekost. Ciemiņi uzkožamo kaut kur sadabūjuši.

Informācija saistībā ar zādzību nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri pārņēma darbu notikuma vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu