Staķis: Vēlamies panākt, lai Rīga nokļūst Top-100 klimatneitrālo pilsētu pulciņā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Inovācijas un atbalsts uzņēmumiem ir nozīmīgs priekšnoteikums pašvaldības attīstībai, jo tas var piesaistīt arī investīcijas. Par to, kādi plāni ir Rīgai, lai veicinātu savu attīstību, raidījumā "Nauda runā" pastāstīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP). 

Programmas jauno uzņēmēju atbalstam, kas bijušas iepriekš, turpinās darboties. “Tomēr nevarētu teikt, ka es būtu ar šīm programmām apmierināts. Esam sākuši sarunas par jaunuzņēmumu centra izveidi. Tas, domājams, būtu valsts uzdevums, taču arī Rīga var kļūt par atbalstu tiem, kas sper pirmos soļus uzņēmējdarbībā. Tas ir virziens, kuru vēlamies attīstīt,” saka Staķis.

Noteikti vajadzētu izdarīt to, ka Rīgai vajadzētu būt “start-up” uzņēmumu pakalpojumu iepircējai un vietai, kur jaunie uzņēmumi var trenēties.

“Ir daudz runāts par viedajiem luksoforiem, zinot to, kādas naudas nāks iekšā uz energoefektivitāti, dažādiem mērījumiem... Mēs esam ieinteresēti, lai tā visa īstenošanā iesaistītos mūsu pašu uzņēmēji,” saka Staķis.

Staķis norāda, ka ir pieteicis Rīgas pašvaldību finansējumam digitalizācijas attīstībai. Viņš skaidro, ka vēlas panākt, lai Rīga nokļūst Top-100 klimatneitrālo pilsētu pulciņā. Tāpēc arī Rīga būs spiesta vairāk pievērsties digitalizācijas pasākumu ieviešanai. Vēl viens svarīgs faktors ir arī mobilitāte.

“Tiks veicināti dažādi pasākumi, kam jārosina rīdziniekus braukt mazāk ar mašīnu un izmantot citus pārvietošanās veidus, piemēram, ar vilcienu. Beidzot būs vienota biļete tramvajam, vilcienam un tālāk,” saka Staķis.

Runājot par tipveida mājām, Staķis skaidro, ka viņam ir bijusi tikšanās ar investoru, kurš ražo kaņepju siltināšanas blokus, ko izmantot tipveida māju siltināšanai.

“Šajā gadījumā tiek nevis ražots CO2, bet gan absorbēts CO2. Līdzko uzstāda šādu ambīciju, paveras milzīgas iespējas, kā pretendēt uz Eiropas finansējumu. Veidojot mājokļu politiku, ir jāņem vērā šādas ambīcijas, kas pavērs iespējas arī mūsu uzņēmumiem,” norāda Staķis.

Pilnu raidījuma "Nauda runā" ierakstu skatieties TVNET tiešsaistes žurnālā Klik!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu