Kuksiks: Hārdens prot spēlēt aizsardzībā! Ja sadusmojas, tad var nosegt jebkuru

Čempionu brokastis #30
CopyDraugiem X Whatsapp

Šībrīža labākais snaiperis Latvijas basketbolā neapšaubāmi ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" pārstāvis Dāvis Bertāns, bet ar viņu tālmetienu precizitātē noteikti nopietni varētu konkurēt arī Rihards Kuksiks. Viņš pats gan aicina sevi neasociēt tikai ar trejaču izpildīšanu un realizēšanu.

Kuksiks viesojās TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 30.sērijā, stāstot par savu līdzšinējo karjeru, darba meklējumiem šajā sezonā, kļūšanu par tēvu, kā arī izteica savas domas par kādreizējā komandas biedra Džeimsa Hārdena nonākšanu NBA klubā Bruklinas "Nets".

Latvietis kopā ar tagadējo NBA zvaigzni Hārdenu kopā spēlēja Arizonas štata universitātes komandā ASV. Daudzi basketbola lietpratēji "Nets" komandu ar Hārdenu, Kevinu Durentu un Kairiju Ērvingu sastāvā dēvē par galvenajiem favorītiem uz čempiontitulu, bet Kuksiks gan vēl aicināja pavērot, vai izveidosies savstarpējā ķīmija laukumā.

Kuksiks arī aizstāvēja Hārdenu, jo virkne Ziemeļamerikas basketbola ekspertu ik gadu pauž, ka amerikānis izteikti kūtri darbojas vai pat nemāk spēlēt aizsardzībā.

"Džeimss var atdot piespēli, aiziet garām, iemest. Viņš var arī spēlēt aizsardzībā, ja tik daudz nebūtu jādara uzbrukumā. Viņš prot spēlēt aizsardzībā!" savu bijušo komandas biedru uzteica Kuksiks. 

Latvijas basketbolists savas līdzšinējās profesionālās karjeras laikā pārstāvējis gandrīz 20 dažādu klubu, bet ilgstoši nekur nav noturējies. Kuksiks to skaidroja ar dažādiem apstākļiem, bet viens no galvenajiem, ka nevienai komandai līdz šim nav izdevies pievienoties starpsezonā, lai vienmērīgi uzņemtu ritmu un sevi apliecinātu.

Savulaik profesionālajai karjerai nācies ciest arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) neizdarības dēļ, jo nebija sakārtota apdrošināšana laika posmā, kurā Kuksiks spēlēja Eiropas čempionātā 2013.gadā.

Togad Kuksikam bija iespēja braukt uz kādas NBA komandas treniņnometni, bet izlases nometnē salauztā pēda to liedza darīt. Arī rehabilitācija pēc traumas gūlās uz paša pleciem.

Šobrīd lielāko basketbolista dienas daļu aizņem rūpes par meitiņu un treniņi mājas apstākļos, gatavojoties pievienoties kādam klubam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu