Policija nespēj izkontrolēt, vai frizieri savus pakalpojumus nesniedz mājās (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Frizētava "Misha the Barber". Ilustratīvs attēls
Frizētava "Misha the Barber". Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Frizieri, manikīri un citi skaistumkopšanas nozarē nodarbinātie kopumā ievēro liegumu strādāt, taču policijai neesot pietiekamu resursu, lai kontrolētu, vai atsevišķi šo profesiju pārstāvji savus pakalpojumus nesniedz dzīvesvietās.

No pagājušā gada 21.decembra Latvijā ir aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi. Valdība nolēmusi, ka ierobežojumi valstī būs spēkā līdz 7.februārim.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) preses sekretāre Toms Sadovskis skaidroja, ka pašvaldības policija turpina kontrolēt, vai skaistumkopšanas saloni strādā, bet speciāli netiek apkopota informācija par to, cik salonu īpašnieki kopš decembra ir sodīti.

Lai arī salonu īpašnieki ievēro ierobežojumus, Sadovskis atzina, ka pašvaldības policijai faktiski nav plašu iespēju un resursu izkontrolēt, vai skaistumkopšanas speciālisti klientus nepieņem dzīvesvietās.

"Protams, policija var reaģēt, ja saņem kaimiņu sūdzības par šādu ārkārtējās situācijas ierobežojuma pārkāpumu," uzsvēra Sadovskis.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā skaidroja, ka patlaban arvien liels policijas resurss tiek novirzīts visu Covid-19 infekcijas ierobežošanai noteikto drošības prasību ievērošanas kontrolei, tajā skaitā arī pievēršot uzmanību šai nozarei.

Arī Valsts policijā atzina, ka šādās situācijas kontroli policija var lielākoties īstenot, balstoties uz iedzīvotāju saņemto informāciju par iespējamiem pārkāpumiem.

"Speciālas pārbaudes šo speciālistu privātajās dzīvesvietās aizvien netiek plānots veikt. Gadījumos, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem ārkārtas situācijas ierobežojumu pārkāpumiem, aicinām ziņot, zvanot 110," norādīja Valsts policijā. 

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) teica, ka Covid-19 ierobežojumu ievērošanu uzrauga policija. Gadījumā, ja policija konstatē šādus darbības aizlieguma pārkāpumus un vienlaikus viņiem rodas aizdomas arī par to, ka, piemēram, tiek sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi, neizsniedzot maksājumu apliecinošos dokumentus, policija pēc piekritības šīs lietas materiālus nodod VID.

Kopumā no pagājušā gada nogales VID nav veicis nodokļu kontroles pasākumus saistībā ar minēto darbības ierobežojumu ievērošanu ārkārtējas situācijas laikā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu