Jelgavā ar Ziemassvētku eglītēm piepildīts 34 kubikmetru šķeldas konteiners (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jelgavā enerģētikas uzņēmumu zīmola "Fortum" rīkotajā akcijā "Atnes savu Ziemassvētku eglīti un sasildi Jelgavu" ar eglītēm piepildīts 34 kubikmetru šķeldas konteiners, informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Fortum" pārstāvji atklāja, ka konteiners ar eglītēm nogādāts šķeldas ražotājam, kur eglītēm ļaus izžūt, lai pēc tam tās sašķeldotu un varētu izmantot kā kurināmo biomasas koģenerācijas stacijā.

Kompānijas biomasas koģenerācijas stacijas vadītājs Ingus Kaprāns pauda, ka visas savāktās eglītes pēc attiecīgas apstrādes tiks izmantotas lietderīgi siltuma un elektrības ražošanai. "Lai arī siltumenerģijas izteiksmē savākto eglīšu apjoms ir neliels, akcija vēlreiz apliecināja to, ka jelgavniekiem ir svarīga tīra vide - iedzīvotāji domā gan par saudzīgu resursu izmantošanu, gan par to, kā samazināt radīto atkritumu daudzumu. Tas dod vislielāko gandarījumu," teica Kaprāns.

Akcija "Atnes savu Ziemassvētku eglīti un sasildi Jelgavu" norisinājās no 2. līdz 17.janvārim.

"Fortum" pārstāvji norādīja, ka arī 2020.gadā akcijā tika savākts līdzīgs daudzums ar svētku eglītēm, piepildot 34 kubikmetru šķeldas konteineru.

Ka liecina informācija "Firmas.lv", "Fortum Jelgava" reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,223 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 9,704 miljoni eiro, bet peļņa - 693 924 eiro. "Fortum Jelgava" pieder Nīderlandē reģistrētam "Fortum Holding".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu