Covid-19: Izraēlā pirms eksāmeniem vakcinē vidusskolēnus

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RONEN ZVULUN/Reuters/Scanpix

Izraēlā ar vecāku atļauju sākta 16 līdz 18 gadus vecu jauniešu vakcinācija pret Covid-19, lai vidusskolēni varētu atgriezties skolā un kārtot eksāmenus, vēsta raidorganizācija BBC.

Nepilna mēneša laikā vismaz vienu "Pfizer" un "BionTech" vakcīnas devu saņēmusi vairāk nekā ceturtā daļa no Izraēlas deviņiem miljoniem iedzīvotāju, norādījusi valsts Veselības ministrija.

Sākot vakcināciju, priekšroka bija gados veciem cilvēkiem un citām riska grupām, taču tagad vecuma slieksnis pazemināts līdz 40 gadiem.

Tagad vakcinācija pieejama arī jauniešiem. Vidusskolas eksāmeniem ir būtiska nozīme tālākajās studijās, kā arī tie var noteikt veicamos pienākumus militārajā dienestā, kas daudziem jaunajiem izraēliešiem ir obligāts.

Izraēla cer, ka februārī varētu sākt Covid-19 ierobežojumu atcelšanu. Izglītības ministrija vēl izvairās komentēt, vai nākammēnes mācības varētu atkal notikt klātienē.

Izraēlā notiek straujākā vakcinācija visā pasaulē. Tā tika sākta 19.decembrī, un līdz 2020.gada beigām jau 10% iedzīvotāju bija saņēmuši pirmo vakcīnas devu.

Izraēlā reģistrēti vairāk nekā 596 000 inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu, kā arī 4392 nāves gadījumi. 

Izraēlas valdība svētdien paziņoja, ka no pirmdienas vakara līdz janvāra beigām būs aizliegti starptautiskie pasažieru lidojumi, tādējādi cenšoties iegrožot jauno vīrusa variantu izplatību.

"Neskaitot retus izņēmuma gadījumus, mēs hermētiski noslēgsim debesis, lai nepieļautu vīrusa variantu ievešanu un nodrošinātu strauju vakcinācijas kampaņas progresu," norādīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu